Badminton klub Pišece
 

Petra Polanc na Mladinskih olimpijskih igrah v Argentini

  • Domov
  • Petra Polanc na Mladinskih olimpijskih igrah v Argentini

18-letna Petra Polanc, članica BK Medvode, se svojo trenerko Majo Kersnik nahaja v Buenos Airesu v Argentini, kjer bo nastopila na Mladinskih olimpijskih igrah (MOI). Petra, ki je nastopila na vseh velikih tekmovanjih do sedaj (Kadetsko evropsko prvenstvo, Mladinsko evropsko in svetovno prvenstvo), bo tako doživela še vrhunec mladinske športne kariere z MOI. 

Gre za tretje MOI po vrsti (2010 Singapur, 2014 Nanjing - slovenska udeleženca Andraž Krapež in Katarina Beton ter spremljevalec Rok Trampuž). Nastopilo bo 48 slovenskih predstavnikov v 15 športnih panogah. Skupaj pa bo nastopilo približno 4000 športnic in športnikov iz kar 206 držav sveta, pomerili pa se bodo v 32 športnih panogah.

Petra je imela zelo naporno leto 2018. Odigrala je precej kvalifikacijskih turnirjev v prvi polovici leta, poletje je namenila treningom. Septembra je nastopila na EP do 19 let v Estoniji, kjer je kljub odlični igri (sploh med posameznicami, kjer je izgubila proti kasnejši finalisti iz Danske), ostala brez tiho željenega odličja. 
 
Danes je na sporedu svečana otvoritev, jutri pa se pričnejo tekme v igri posamezno, kjer bo v predtekmovalni skupini igrala proti Madžarki Vivien Sandorhazi ter Moldavki Vladi Gyngi. 
 
 
Dogajanje bomo spremljali na Facebooku.
 
Če nam še ne sledite, nas najdete na https://www.facebook.com/badmintonslovenia/
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com