Badminton klub Pišece
 

Bulgarian Junior International 2018: Tokrat brez medalj

Pretekli teden se je naša mladinska reprezentanca odpravila na turnir v Pazardzhik v Bolgarijo - Bulgarian Junior International Championships 2018.  To je bil prvi turnir v novi sezoni, ki vsako leto postreže z močno udeležbo. Tudi letos ni bilo nič drugače, saj večini reprezentanc ta turnir služi kot testni turnir pred prvim tekmovalnim obdobjem v novi sezoni.

Od naših so na tekmovanju nastopili: Petra Polanc, Maruša Vračar, Ian Spiller, Jaka Ivančič ter Domen Lonzarič in Klemen Lesničar. Končni izkupiček sta bili dve četrtfinalni uvrstitvi. Za to je poskrbel Jaka Ivančič med posamezniki in par Lesničar/Lonzarič v moških dvojicah. Velja povedati, da je Jaka v tretjem kolu odpravil tretje postavljenega nosilca Italijana Totija, kasneje v četrtfinalu pa le za las izgubil napredovanje v polfinale. Po napetih in borbenih treh setih je bil v zaključku bolj potrpežljiv Avstrijec Rudolf.

Domen Lonzarič in Klemen Lesničar sta v prvem kolu zanesljivo odpravila nemški par Angermann/Geiss, v drugem sta bila boljša od Bana in Meglića s Hrvaške, v četrtfinalu pa sta jih porazila kasnejša finalista, Rusa Karpov in Lebedov. Blizu četrtfinala je bila tako med posameznicami kot v dvojicah tudi Petra, a se žal tokrat ni izšlo.

Mladinska reprezentanca bo do konca meseca trenirala doma, v začetku septembra pa odpotovala na Mladinsko evropsko prvenstvo v Talin v Estonijo.

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=342D2784-321B-4900-AC62-B364502EA140

Več fotografij boste lahko našli na FB in Instagram strani BZS.

https://www.facebook.com/badmintonslovenia/

https://www.instagram.com/badmintonslovenija
/

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com