Badminton klub Pišece
 

Medtem ko v Sloveniji odštevamo dneve (še 210 jih je) do začetka septembrskega Evropskega veteranskega prvenstva v badmintonu, so v ruskem Kazanu s finali zaključili EP za moške in ženske ekipe. Danska je osvojila naslov evropskih prvakov tako pri moških kot pri ženskah.

Danska moška ekipa na evropskih prvenstvih še ne pozna poraza. Zmagoviti niz se je začel leta 2006 v Thessalonikiju v Grčiji, uspeh so ponovili še 2008 v Almeru na Nizozemskem, 2010 v Varšavi na Poljskem, 2012 v Amsterdamu na Nizozemskem in 2014 v Baslu v Švici. V Kazanu so v finalnem dvoboju pokorili Francoze s 3:1. Tretji so bili Nemci in Angleži.

Pri ženskah izrazitih favoritk na papirju ni bilo, saj so ekipe precej bolj izenačene. Tudi zgodovina ni govorila v prid ene reprezentance, tako kot pri moških. Poleg Dank (2008, 2010, 2014) so si naslov že priigrale Nizozemke (2006) in Nemke (2012), tokrat pa so bile v finalu Danke boljše od Bolgark z rezultatom 3:1. Tretje mesto so osvojile Nemke in Španke. 

Slovenija je v predtekmovalni skupini 5 zasedla zadnje mesto, potem ko je izgubila s favoriziranimi Rusi in Ukrajinci (1:4 ter 0:5) ter nato še tesno s severnimi sosedi Avstrijci 2:3.

Letos sta v koledarju še dve veliki posamični tekmovanji (OI v Riu in EP za posameznike in dvojice v Vendeeju v Franciji), kamor se morajo tekmovalci kvalificirati s položajem na svetovni jakostni lestvici, ter  kvalifikacije mešanih ekip za nastop na EP prihodnje leto.

Badmintonska zveza Slovenije pa bo aprila gostila redno letno skupščino Evropske badmintonske zveze, julija poletno badmintonsko šolo Evropske badmintonske zveze, do začetka največjega projekta v organizacijski zgodovini Badmintonske zveze Slovenije -  Evropskega veteranskega prvenstva – pa je še točno 210 dni. Na septembrskem tekmovanju v Podčetrtku pričakujejo več kot tisoč tekmovalcev iz vse Evrope.

Povezava na rezultate:

http://tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=72D3748F-AFC7-4581-AC7F-4E601EC3939D

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com