Badminton klub Pišece
 

Vtisi iz EP

Naši tekmovalci so v preteklih dneh nastopili na EP v Kijevu. Strokovno podporo jim je na in ob igrišču nudila selektorica članske reprezentance, Maja Kersnik.

Svoje vtise o tekmah naših članov je strnila v kratek zapis:

"Za nami je posamično evropsko prvenstvo, katerega zapuščam z mešanimi občutki. Prvo želim poudarit, da je bilo za to prvenstvo manj prostih mest kot na vseh prejšnjih evropskih prvenstvih, zato je že sama kvalifikacija na tekmovanje lep dosežek. Od naših igralcev je najprej nastopila Petra Polanc med posameznicami. Zaigrala je proti Angležinji Redfearn. Obe igralki sta še mladi in v prvem setu je Petra začela dobro, dovolj odločno in potrpežljivo, kar ji je prineslo vodstvo večji del seta. Žal je na koncu seta sledil padec koncentracije, nekaj neizsiljenih napak, kar je nasprotnica izkoristila in set dobila. V drugem setu je Angležinja dvignila tempo, zaigrala precej agresivno, čemur se kljub borbi Petra ni uspela upreti. Kot druga sta nastopila Miha Ivančič in Petra Polanc v mešanih dvojicah. Vedeli smo, da bo tu izjemno težko, saj sta za nasprotnike dobila 5. nosilce, nizozemski par Tabeling/Piek. Naša igralca se nista niti malo ustrašila in po mojem mnenju prikazala eno svojih boljših iger. Rezultatsko se sicer nista toliko približala, vendar sta odigrala lepo število dolgih ralijev na izredno visokem tempu in nivoju. Cilj je, da sedaj izluščimo nekaj zadev, katere bomo poizkušali nadgraditi, poleg tega pa je cilj, da igralca postaneta še bolj sigurna in samozavestna v tistih elementih igre, v katerih sta bila enakovredna kakovostnima nasprotnikoma. Žal mi je za Miho Ivaniča. Miha je imel v nasprotniku Bosniuku (Ukrajina) možnost  za napredovanje in posledično lep rezultat, a se žal ni izšlo po načrtih. Igra že v samem začetku ni stekla kot bi si želeli, manjkala je tista sproščenost, ki Mihu da hitrost v nogah in sproščenost za variacijo v roki. Vseeno pa je treba poudarit, da gre tu za izjemen rang tekmovanja, kjer so zbrani igralci svetovnega kova in že celotno dogajanje je velikega pomena, vseeno pa predstavlja tudi dodaten stres. Zagotovo je bilo to tekmovanje tudi v tej smeri odlična in neprecenljiva izkušnja. Gremo z dvignjeno glavo naprej na delo."

Z novimi izkušnjami se naši igralci tako vračajo v domačo dvorano, kjer se bodo pripravljali na prihajajoča tekmovanja.

Včeraj se je v Birminghamu v Angliji s finalnimi tekmami končal Yonex All England Open 2020, najprestižnejši badmintonski turnir na svetu. Danska je dobila novega junaka, saj je Viktor Axelsen zmagal med posamezniki, potem ko je v finalu v dveh setih (21:13, 21: 14) premagal prvega nosilca Chou Tien Chena iz Tajvana. Zadnji naslov za Dansko je med posamezniki leta 1999 osvojil legendarni Peter Gade. Danski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Anders Antonsen, ki je moral predati polfinalni dvoboj proti Chou zaradi zvina gležnja. Axelsen pa je v polfinalu v tesnih treh setih (17:21, 21:13, 21:19) premagal Malezijca Lee Zii Jia. 

Pri ženskah posamezno je drugo postavljena igralka turnirja Tai Tzu Ying iz Tajvana osvojila svoj tretji naslov na All Englandu (zmagovalka leta 2017 in 2018). V finalu je z 21:19, 21:15 premagala prvo nosilko, Kitajko Chen Yu Fei. Tretje mesto sta osvojili Španka Carolina Marin in Japonka Nozomi Okuhara. 

V mešanih dvojicah sta zmagala Indonezijca Praveen Jordan in Melati Daeva Oktavianti. Z 21:15, 17:21 in 21:8 sta premagala Tajca Dechapola Puavaranukroh in Sapsiree Taerattanachai. Za Jordana je to drugi naslov. Zmagal je leta 2016. 

Pri moških in ženskah dvojicah so zmagali Japonci. Pri moških Yuta Watanabe in Hiroyuki Endo, pri ženskah pa Yuki Fukushima in Sayaka Hirota.  Japonca sta v dramatičnih treh setih (21:18, 12:21, 21:19) premagala Indonezijca Marcusa Fernaldija Gideona in Kevina Sanjaya Sukamulja. Japonki pa sta v dveh setih (21:13, 21:15) premagali Kitajki Du Yue in Li Yin Hui.

Badminton je bil eden redkih športov, ki se je igral ta vikend kljub izbruhu epidemije koronavirusa SARS- CoV-2 (COVID-19). Je pa ta turnir tudi zadnji za določen čas, dokler se situacija z epidemijo ne umiri. BWF je začasno (za 1 mesec) preklical organizacijo vseh turnirjev na vseh ravneh.  

Povezava na rezultate:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=44A9F3CE-A822-49C8-A58A-BF165D73CB64&;d=20200315

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com