Badminton klub Pišece
 

V soboto, 5.11.22 je v športnem centru MAX Zagreb potekal drugi krog ADA badminton sezone 2022/2023. 

Domači igralci so osvojili naslednje uvrstitve:

- Toni Hotko in Matija Hranilovič : zmagovalca v kategoriji moške dvojice A

- Aljaž Ogorevc in Bojan Hotko : 9.mesto v kategoriji moške dvojice C

- Gregor Božič : 9.mesto v kategoriji moški posamezno B

- Aljaž Ogorevc : 9.mesto v kategoriji moški posamezno C

- Bojan Hotko : 9.mesto v kategoriji moški posamezno D

V soboto so člani Badminton kluba Pišece nastopili na dveh zanimivih turnirjih. Prvi turnir je bil na Mirni, kjer je potekal zadnji U-11 BZS turnir pred državnim prvenstvom za najmlajše igralce v Sloveniji. Med 28 igralci je Jan Hotko brez večjih težav postal zmagovalec B. Zaradi njegovega prvega obiska na turnirjih za slovensko jakostno lestvico je moral nastopiti v B-konkurenci. Kljub temu je Jan eden resnih kandidatov za osvojitev medalje na državnem prvenstvu do 11 let tako v igri posameznikov kot dvojic.

Popoldan je v Celju na sceno stopil še Gregor Božič, ki je prav tako brez večjih težav slavil v igri moški posamezno B.

IMG_0714

Gregor Božič slavil v Celju


Naslednji turnir, na katerem bo nastopilo večje število igralcev iz Pišec, bo v soboto, 4. 11. 2022, v Zagrebu, kjer bo potekal drugi krog ADA badminton lige v sezoni 2022/2023.

Prva sobota v mesecu oktobru je bila rezervirana za 3. BZS U-13 turnirju sezone. Turnirja v Lendavi se je od domačih udeležil zgolj Mihael Škof kateri je imel malo nesrečo že pri žrebu saj se je moral že v prvem krogu pomeril z kasnejšim zmagovalcem Tim Bregarjem in izgubil. V drugem delu je zabeležil dve zmage ter tako osvojil skupno 11. mesto med 39.igralci iz Slovenije.

Čestitke Mihael.

 

V soboto, 15. 10. 2022, so člani BK Pišece izvedli še drugi del svoje načrtovane zgodbe o praznovanju 20-letnice delovanja kluba.

Že v začetku leta so izvedli slavnostno akademijo, ki so ji prisostvovali vsi akterji zgodbe in na kateri so pod častnim pokroviteljstvom takrat še predsednika DZ RS g. Igorja Zorčiča podelili klubska priznanja oziroma zahvale. Izvedli so tudi 10. tradicionalni turnir bratstva in enotnosti, katerega častno pokroviteljstvo je prevzel sam predsednik RS g. Borut Pahor. Žal zaradi takratnega epidemiološkega stanja ni bilo možno izpeljati še druženja članov in iger brez meja, ki so si jih zamislili, zato so to izpeljali minulo soboto.

received_523479006287171.

Zmagovalna ekipa TD Pišece

Najprej so dopoldan izvedli mednarodne tekme med vrstniki iz Hrvaške in Slovenije. Rezultat tokrat ni bil v ospredju, saj so bile tekme revialnega pomena. So pa prve igre brez meja v Pišecah potekale v tekmovalnem in veselem vzdušju. Najbolje se je odrezala ekipa Turističnega društva Pišece, ki je prejela tudi zmagovalni pokal. Igre so bile namenjene povezovanju in druženju med društvi v kraju oziroma širše regije. Po končanih igrah so člani kluba pripravili veselo rajanje s skupino Džuboks za vse privržence, podpornike in mimoidoče. Člani ugotavljajo, da je celoten dan potekal v sproščenem vzdušju. Ker je druženje potekalo vse do jutranjih ur nedelje, so člani prepričani, da so prireditev vrhunsko izpeljali in že delajo plane za naslednjo prireditev. Dokaz, da šport resnično povezuje ter da se ljudje kljub težkim časom želijo družiti in veseliti.

Že v soboto pa tako člane kot pionirje čaka turnir, na katerem bodo resno vlogo igrali tudi člani iz Pišec.


https://www.posavskiobzornik.si/ostali-sporti/pestra-sobota-za-clane-badminton-kluba-pisece-98232

Od petka, 23. 9. 2022, do nedelje, 25. 9. 2022, je v športni dvorani Sutinska Vrela v Zagrebu potekal 9. Li-ning youth Zagreb open, na katerem je nastopilo 122 igralk in igralcev iz 16 držav Evrope. Barve Slovenije je zastopalo 20 igralcev iz 7 klubov, med njimi kar 5 članov iz Badminton kluba Pišece.

Najboljše se je odrezal najmlajši Jan Hotko, ki je v kategoriji fantje dvojice do 11 let osvojil odlično drugo mesto skupaj s Svenom Pahorjem (BK Mladost Lendava). V igri posameznikov je Jan prav tako nastopil odlično, saj je v zelo močni konkurenci zasedel 5. mesto. Ostali člani BK Pišece so nastopili solidno, saj so imeli po večini v svojih predtekmovalnih skupinah nosilce tekmovanja. Najvišje se je uvrstil Mihael Škof Vrabec v kategoriji fantje posamezno do 13 let, in sicer na 15. mesto, tako kot Lavra Mataln Gerjevič, prav tako v kategoriji deklet do 13 let. Nej Bizjan in Anej Sušin sta osvojila 22. mesto v kategoriji fantov do 15 let. To je bil eden od zadnjih mednarodnih turnirjev pod okriljem EBU, ki so se ga udeležili člani pišeškega kluba do konca leta. Pred vsemi zgoraj naštetimi igralci in tudi tistimi, ki sedaj niso bili v Zagrebu, ostajajo še domači turnirji za slovensko jakostno lestvico, veliko pa se pričakuje od državnih mladinskih prvenstev, ki bodo v mesecu decembru. Fante in dekleta do 13 let že naslednji vikend vikend čaka 3. BZS U-13 turnir v Lendavi.

Da je klub v septembru in oktobru zelo aktiven tako športno kot družabno, lahko dodamo še nekaj informacij o delu kluba v teh dveh mesecih. V četrtek so bili člani zelo aktivni pri predstavitvi športnih klubov in društev v občini Brežice, ki je potekala v centru Brežic. V petek so odlično izpeljali mini olimpijado. Sobotni kolesarski vzpon je bil letos malo okrnje,n a kljub temu se preko Strave še zbirajo podatki za najboljšega kolesarja v letu 2022. Teden, ki je pred nami, je zelo aktiven, saj v ponedeljek pripravljajo okroglo mizo na temo zdrave prehrane. V torek v počastitev svetovnega dneva turizma člani kluba vabijo na pohod na najvišji vrh občine Brežice, Veliki Špiček. Vsako sredo do konca oktobra pripravljajo brezplačno vodeno vadbo badmintona za starejše nad 65 let ter še kopico aktivnosti, ki jih najdete na facebook in instagram strani BK Pišece. 

Poseben super sobotni dan pa člani kluba pripravljajo 15. 10. 2022 v Pišecah, kjer se bo igralo, plesalo in zabavalo, vse skupaj za pomoč pri nakupu športne opreme mladih badmintonskih igralcev Posavja.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com