Badminton klub Pišece
 

Med 26. in 29. januarjem se je v občini Brežice odvijal pravi badmintonski ADA festival, v sklopu katerega je potekal tudi sobotni 11. turnir bratstva in enotnosti v veliki športni dvorani in dvorani Gimnazije Brežice. Na njem je nastopilo 270 igralcev iz 47 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Avstrije in Nemčije, pod organizacijo se je tudi tokrat podpisal Badminton klub Pišece.

DSC_8346

Tadej Škof z brežiško poslanko mag. Natašo Avšič Bogovič, ki si je prišla ogledat badmintonski turnir

Na turnirju so nastopili tudi posavski badmintonisti in se osemkrat uvrstili na stopničke. Rezultati članov BK Pišece so naslednji:

3. mesto: Ivan Hotko v kategoriji MSB,

3. mesto: Aljaž Ogorevc v kategoriji MSC,

3. mesto: Renata Matić v kategoriji WS AB,

5. mesto: Dejan Mikuš v kategoriji MSD,

5. mesto: Matej Ogorevc/Dejan Ščuri v kategoriji MDD,

5. mesto: Lara-Beatta Ivanić v kategoriji WSC,

5. mesto: Patricija Geč v kategoriji WSD,

5. mesto: Laura Mataln Gerjevič/Matej Ogorevc v kategoriji XDD,

9. mesto: Bojan Hotko v kategoriji MSD,

13. mesto: Alen Mijatovič v kategoriji MSB,

13. mesto: Gregor Božič v kategoriji MSB.

V enem dnevu skoraj 500 tekem

Po besedah Škofa, ki je tudi predsednik Športne zveze ADA, zadnjih pet let badmintonski turnirji na območju Balkana organizirano potekajo pod okriljem ŠZ ADA, pod katero je registriranih 700 igralcev iz 80 klubov, in brežiški je najbolj tradicionalen ter zagotovo velja za največjo enodnevno badmintonsko prireditev v Sloveniji. »Da v enem dnevu tako rekoč na istem prizorišču izpeljemo skoraj 500 tekem, je verjetno edinstveno celo v Evropi,« je poudaril in omenil, da razmišljajo, da bi v prihodnje turnir razširili na dva dneva (soboto in nedeljo). Letos so prvič organizirali večdnevni festival; začelo se je v četrtek z mednarodno konferenco v Večnamenskem domu Pišece o pomenu gibanja in aktivnem športnem življenju, o čemer je predavala magistra kineziologije Maja Sušin Donevski. »Odziv je bil še kar dober. Želimo si, da se takim dogodkom pridružijo tudi čim več staršev, predvsem zdaj v tem pokoronskem času, ko opažamo, da so otroci v obdobju, ko so morali biti doma, zmanjšali svojo telesno aktivnost. Vseskozi ponavljam: gibajte, rekreirajte se! In ena od vadb, ki zagotovo izboljša stanje telesne pripravljenosti, je tudi badminton,« je povedal Škof. V petek je v pivnici Reset v Brežicah potekala okrogla miza »Šport združuje«, na kateri so se pogovarjali tudi o tem, kako izkoristiti takšne dogodke, kot je vsakoletni turnir v badmintonu v Brežicah, v povezavi s turizmom in gospodarstvom. »Vsega skupaj je bilo v Brežicah čez celoten vikend več kot 500 tujih gostov, kar je za ta čas lepa številka turistov, ki so vsaj en dan tudi prespali v naši občini. Take stvari je treba vsekakor izkoristiti nam v občini v prid, pa se tega po mojem mnenju zaenkrat še premalo zavedamo.«

Ob koncu dneva, ko je potekal turnir, so v Klubu MC Brežice slovesno razglasili najboljše in se ob tem dobro zabavali. V nedeljo, zadnji dan festivala, pa je v Pišecah potekala še zaključna prireditev z otroškim badmintonskim festivalom, na katerem je nastopilo med 60 in 70 otrok iz Slovenije in tujine.

 

FESTIVAL 4


 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com