Badminton klub Pišece
 

Prva sobota v novem letu je bila v Sloveniji zelo aktivno tekmovalna, saj so se v Ljubljani člani pomerili na Yonex open Ljubljana turnirju, medtem ko je na Koroškem potekal 7. otroški festival badmintona.

V Ljubljani se je zbralo več kot 60 igralcev, med njimi kar osem igralcev iz Badminton kluba Pišece. Svojo prvo zmago v letu in tudi prvo zmago za klub iz Pišec je uspelo doseči Renati Matić med dekleti v kategoriji elit. V tej kategoriji sta nastopila še Toni Hotko, ki se je poslovil v 1/4-finalu, in Aljaž Ogorevc, ki je izpadel v prvem krogu. V seniorski konkurenci je odlično nastopil Alen Mijatovič, ki je moral priznati premoč zgolj Sebastjanu Hajnšku v finalu in s tem osvojil odlično drugo mesto. Dobra igra in dober rezultat sta uspela tudi Gregorju Božiču, ki se je poslovil v 1/4-finalu. Matej Ogorevc, Bojan Hotko in Dejan Ščuri so žal izgubili že v prvem krogu, vendar so potem v repasažnem delu zabeležili kar nekaj zmagovalnih tekem.

20230107_195914

Mladi badmintonisti iz Pišec s trenerjem Tadejem Škofom


Medtem ko so člani že veselo proslavljali prvo Renatino zmago na slovenski članski sceni, se je šest mladih igralcev iz Pišec merilo na otroškem festivalu Badmintonček-Badmintončica 2023 na Ravnah na Koroškem, kjer je bilo prijavljenih več kot 100 igralcev iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Najbolje se je odrezal Jan Hotko, ki je v konkurenci posameznikov do 13 let A osvojil drugo mesto. Solidno so na turnirju igrali tudi ostali mladi igralci iz Pišec, le sreča v žrebu ni bila na njihovi strani. Svoj mednarodni prvenec sta s krstno zmago v skupinskem delu tako proslavila Lovro Barlič in Žan Matjašič v kategoriji fantov do 13 let B ter na koncu osvojila šesto in osmo mesto. Nej Bizjan je v kategoriji fantov do 15 let A osvojil deveto mesto, Mihael Škof in Mark Matjašič pa sta si delila 17. mesto.

Že naslednji vikend čaka člane nastop v 3. slovenski badmintonski ligi, ki bo na Mirni. Prvo tekmo bodo odigrali proti starejši ekipi BK Olimpija, drugo pa proti ekipi BK Bit 2. Konec meseca januarja pa v Brežicah člani BK Pišece skupaj s Športno zvezo ADA in BZS prirejajo pravi badmintonski festival - 11. turnir bratstva in enotnosti.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com