Badminton klub Pišece
 

Zadnje tri sobote so bile rezervirane za mladinska državna prvenstva. Na DP do 15 let konec novembra v Medvodah sta solidne nastope pokazala Anej Sušin in Nej Bizjan, ki sta si priigrala 17. mesto v državi v igri posameznikov. Že naslednji vikend sta v Ljubljani Mihael Škof in Laura Gerjevič Mataln osvojila skupno 9. mesto v državi, prav tako v igri posameznikov. Na zadnjem mladinskem DP pa je Jan Hotko osvojil kar dvojno krono in s tem postal dvakratni državni prvak do 11 let, najprej med posamezniki, nato pa še v igri dvojic skupaj s Svenom Pahorjem iz BK Mladost Lendava. Jan je celotno prvenstvo odigral vrhunsko, saj ni izgubil niti enega niza. S takšno igro je dokazal, da je iz pravega testa in da s pridnim delom lahko postane nova badmintonska zvezda v Sloveniji. Jan Hotko je s tem postal prvi posavski dvojni državni prvak. Na stopničkah so v preteklosti stali že Toni Hotko leta 2006 v kategoriji dvojic, Maja Sušin leta 2007 in 2008  v igri posameznic in Tadej Škof na državnem seniorskem prvenstvu leta 2020.

IMG-bf8779ffd81859fcd0cd5572546b35bd-V

... in nato še skupaj s Svenom Pahorjem, s katerim sta bila najboljša med dvojicami.


"Že dobri rezultati na različnih mednarodnih turnirjih so bili pokazatelj, da se v pišeškem klubu dela dobro. Le čakali smo dan, ko bomo dobili državnega prvaka," so besede predsednika kluba Tadej Škofa. Za vse vadeče posavske otroke se s tem prvenstvom leto še ni zaključilo, saj jih že v četrtek, 22. 12., čaka zadnji otroški turnir v letu, in sicer Turnir dedka Mraza v pišeški športni dvorani.

Za otroke pa bo že prvi vikend v novem letu prav poseben, saj v zelo velikem številu potujejo na Ravne na Koroško, kjer bo potekal badmintonski otroški festival Badmintonček - Badmintončica, na katerem bo sodelovalo več kot 200 otrok iz Srbije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Člane pa že sredi meseca januarja čaka 1. krog slovenske badmintonske lige ter konec meseca največji enodnevni badmintonski turnir v regiji - 11. turnir bratstva in enotnosti v sklopu mednarodne ADA lige, na katerem bo sodelovalo več kot 250 igralcev iz Poljske, Nemčije, Avstrije, Srbije, BiH, Hrvaške, Danske in Slovenije.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com