Badminton klub Pišece
 

Od četrtka do nedelje je v Medvodah potekal že 13. Youth cup Medvode '22, na katerem je nastopilo več kot 200 igralk in igralcev iz 17 držav. Najboljšo igro in malo smole pri samem žrebu je imel Jan Hotko, ki je v kategoriji do 11 let pokazal dobro igro, a žal moral v skupinskem delu priznati premoč Matku Knezoviću iz Hrvaške in Jonasu Voglu iz Avstrije, obakrat s tesnim rezultatom 1:2. Kasnejša suverena zmaga proti Gabru Majcu ga je na koncu popeljala do 11. mesta. Dobro predstavo je prikazala tudi Laura Gerjevič Mataln, ki je v prvem krogu slavila proti Leni Brkić iz Srbije, v drugi tekmi pa morala priznati premoč hrvaški prvakinji Maji Pranić. Solidno predstavo so pokazali tudi Mihael Škof, ki je izgubil proti Romunu Mateiu Pandeleju, ter Anej Sušin, Nej Bizjan in Mark Matjašič, ki so imela zelo težek razpored v skupinskem delu.

V soboto je v športnem centru Dolgi most potekal tretji letošnji ADA badminton turnir, na katerem je nastopilo 250 igralk in igralcev iz šestih držav. Najbolje se je odrezal Dejan Mikuš, ki je osvojil skupno 5. mesto v kategoriji MSD. Ostali trije, Dejan Ščuri, Matej Ogorevc in Bojan Hotko, so obstali že v skupinskem delu. Naslednji krog ADA lige bo konec meseca januarja v Brežicah.

Do konca leta člane BK Pišece čakajo še trije turnirji. Že naslednjo soboto se bodo pomerili v Ljubljani na državnem prvenstvu do 13 let, potem sledi še državno prvenstvo do 11 let in v četrtek, 22. 12., ob 16. uri turnir za pokal dedka Mraza, ki bo potekal v športni dvorani OŠ Maksa Pleteršnika Pišece.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com