Badminton klub Pišece
 

Od petka, 23. 9. 2022, do nedelje, 25. 9. 2022, je v športni dvorani Sutinska Vrela v Zagrebu potekal 9. Li-ning youth Zagreb open, na katerem je nastopilo 122 igralk in igralcev iz 16 držav Evrope. Barve Slovenije je zastopalo 20 igralcev iz 7 klubov, med njimi kar 5 članov iz Badminton kluba Pišece.

Najboljše se je odrezal najmlajši Jan Hotko, ki je v kategoriji fantje dvojice do 11 let osvojil odlično drugo mesto skupaj s Svenom Pahorjem (BK Mladost Lendava). V igri posameznikov je Jan prav tako nastopil odlično, saj je v zelo močni konkurenci zasedel 5. mesto. Ostali člani BK Pišece so nastopili solidno, saj so imeli po večini v svojih predtekmovalnih skupinah nosilce tekmovanja. Najvišje se je uvrstil Mihael Škof Vrabec v kategoriji fantje posamezno do 13 let, in sicer na 15. mesto, tako kot Lavra Mataln Gerjevič, prav tako v kategoriji deklet do 13 let. Nej Bizjan in Anej Sušin sta osvojila 22. mesto v kategoriji fantov do 15 let. To je bil eden od zadnjih mednarodnih turnirjev pod okriljem EBU, ki so se ga udeležili člani pišeškega kluba do konca leta. Pred vsemi zgoraj naštetimi igralci in tudi tistimi, ki sedaj niso bili v Zagrebu, ostajajo še domači turnirji za slovensko jakostno lestvico, veliko pa se pričakuje od državnih mladinskih prvenstev, ki bodo v mesecu decembru. Fante in dekleta do 13 let že naslednji vikend vikend čaka 3. BZS U-13 turnir v Lendavi.

Da je klub v septembru in oktobru zelo aktiven tako športno kot družabno, lahko dodamo še nekaj informacij o delu kluba v teh dveh mesecih. V četrtek so bili člani zelo aktivni pri predstavitvi športnih klubov in društev v občini Brežice, ki je potekala v centru Brežic. V petek so odlično izpeljali mini olimpijado. Sobotni kolesarski vzpon je bil letos malo okrnje,n a kljub temu se preko Strave še zbirajo podatki za najboljšega kolesarja v letu 2022. Teden, ki je pred nami, je zelo aktiven, saj v ponedeljek pripravljajo okroglo mizo na temo zdrave prehrane. V torek v počastitev svetovnega dneva turizma člani kluba vabijo na pohod na najvišji vrh občine Brežice, Veliki Špiček. Vsako sredo do konca oktobra pripravljajo brezplačno vodeno vadbo badmintona za starejše nad 65 let ter še kopico aktivnosti, ki jih najdete na facebook in instagram strani BK Pišece. 

Poseben super sobotni dan pa člani kluba pripravljajo 15. 10. 2022 v Pišecah, kjer se bo igralo, plesalo in zabavalo, vse skupaj za pomoč pri nakupu športne opreme mladih badmintonskih igralcev Posavja.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com