Badminton klub Pišece
 

Od petka, 2. 9. 2022, do nedelje, 4. 9. 2022, je v Mokronogu in na Mirni potekal že 28. TEM Slovenia youth international, na katerem je med 200 igralci iz 12 držav nastopilo tudi šest igralcev iz Badminton kluba Pišece. V petek so najprej na sceno stopili Nej Bizjan, Mark Matjašič, Anej Sušin, Laura Gerjevič Mataln in Mihael Škof. Vsi našteti so pokazali velik napredek in nestrpno smo čakali njihove prve tekme na močnem turnirju.

20220902_101834

Mladi pišeški igralci, ki so nastopili na 28. TEM Slovenia youth international, s trenerjem Tadejem Škofom

Najbližje uvrstitvi v četrtfinale sta bila Laura Gerjevič Mataln in Nej Bizjan, ki sta v skupinskem delu prvenstva zmagala prvi tekmi, potem pa morala priznati premoč tekmecem. Na koncu so se vsi našteti poslovili že na petkovih tekmah in dosegli naslednje uvrstitve: 13. mesto Laura Gerjevič Mataln v kategoriji do 13 let, 17. mesto Nej Bizjan v kategoriji do 15 let, Mihael Škof in Mark Matjašič 19. mesto v kategoriji do 13 let ter Anej Sušin 24. mesto v kategoriji do 15 let. Vsi našteti so nastopili zgolj v igri posameznikov. Ker je bilo kar nekaj žalostnih obrazov tako med igralci kot v trenerskem štabu, ki ga vodi Tadej Škof, so si vsi skupaj želeli, da bi Jan Hotko v soboto le prišel med najboljše. V kategoriji posameznikov do 11 let je na koncu osvojil odlično tretje mesto, kar je največji otroški klubski uspeh v zadnjih petih letih in daje veliko upanja za prihajajoče turnirje. Naslednji otroški mednarodni turnir bo že čez tri tedne, in sicer Zagreb Li-ning youth, na katerem bo prav tako nastopilo več kot 200 igralcev iz okoli 20 držav. Na turnirju bo ekipa iz Pišec še številčnejša, saj bodo tam tudi nekateri igralci, ki sedaj zaradi obveznosti niso mogli biti.

Iz kluba še sporočajo veselo novico, da bodo v soboto, 12. 11. 2022, v Brežicah gostili finalni dan slovenske badmintonske lige, v sklopu katerega bodo tudi nastopili člani domačega kluba.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com