Badminton klub Pišece
 

Na Ravnah na Koroškem so bile včeraj končane sedemdnevne poletne badminton priprave (21.-27. avgust 2022), ki so se jih udeležili predstavniki iz kar šestih klubov (BK Medvedgrad 1998 Zagreb, BK Koprivnica, BK Mengeš, BK Pišece, Long Island Sport Center, New York in BK Karizma). Treningi so potekali v telovadnici OŠ Koroški jeklarji.

Prvič smo skupaj izvedli skupne priprave z BK Medvedgrad 1998 iz Zagreba. Najboljši hrvaški badminton klub že od vsega začetka svoje ustanovitve poudarjajo na kvalitetnem strokovnem delu na različnih športnih področjih. V klubu so v preteklosti delovali kitajski in danski trenerji (Yi Gang, Yue Wen, Linus Fugl, Mao Hang), sedaj z njimi sodeluje bolgarski trener Blagovest Kisyov. Na Ravnah je bila s svojo mlado ekipo trenerka Renata Horvat Vrbnjak, ki se tudi vseskozi strokovno izpopolnjuje na Danskem, v preteklosti je bila tudi na kampih v Indoneziji. Kar nekaj njihovih članov je ravno v tem tednu priprav sodelovalo na evropskem mladinskem prvenstvu v Beogradu.

Našim pripravam so se pridružili tudi igralci in igralke iz BK Mengeš. Dokaj mlad klub, ki je izšel iz sekcije za badminton pri TVD Partizan. BK Mengeš je bil ustanovljen leta 2009 in ga od vsega začetka vodi Uroš Bregar, klub iz leta v leto raste in s svojimi tekmovalci že igra vidno vlogo v slovenskem badmintonu v mladinski konkurenci. Na Ravnah je z osmimi igralci z njimi bil trener Uroš Bregar.

Le nekoliko starejši od njih je klub iz Pišec. Letos je Badminton klub Pišece praznoval 20 obletnico obstoja. Klub, ki prihaja iz vasi blizu Brežic, z le 335 prebivalci, in je glede tega pravi palček v slovenskem badmintonu. Vodi ga eden največjih zanesenjakov v slovenskem badmintonu Tadej Škof, in na pripravah je bilo poleg trenerja pet njihovih tekmovalcev ter glede na število prebivalcev kraja, so bili najštevilčnejši na pripravah oz. je bilo na Ravnah prisotno okoli 1,5 % vsega prebivalstva kraja!

BK Koprivnica je imela na pripravah enega predstavnika. Lovro Matovina prihaja iz družine, kjer je skupaj šest otrok. Trije so badmintonisti – Maja, Nika in najmlajši Lovro, ki je lani osvojil kar trikratni državni naslov v kategoriji U-13 in je tudi na teh pripravah dokazal, da se razvija v odličnega tekmovalca.

Posebna zgodba je Nicolas Dolar iz ZDA, ki trenira badminton v Long Island Sport Center v New Yorku. Velenjčanka Veronika Dolar je s svojim sinom na počitnicah v Sloveniji in sta v tem poletnem času zelo aktivna v badmintonu, Nicolas se je pred tem že pridružil pripravam tudi z BK Medvode, Veronika je sodelovala tudi kot linijska sodnica na evropskem veteranskem prvenstvu v Ljubljani.

Iz BK Karizma je bilo na pripravah 14 igralk in igralcev, tako je nas bilo vse skupaj 38. Glavna trenerka na pripravah je bila Renata Horvat Vrbnjak in je pripravila načrt priprav, ki so bile izvedene skupaj z ostalimi trenerji. Treningi so potekali dvakrat dnevno v dveh skupinah, tako je bilo na dan kar 8 ur treninga oz. štiri ure na vsako skupino. V četrtek popoldan smo imeli trening footworka na mivki, v petek dopoldan triurni pohod (Javornik-Dobrije-Sveta Neža-ribnik Brdinje-Javornik). V teku naših priprav je ravno potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v Beogradu, kar smo izkoristili in si čez dan ogledali neposredne prenose tekem na www.badmintoneurope.tv v Zeleni dvorani, hkrati je potekalo tudi člansko svetovno prvenstvo v Tokiju. Zadnji dan je bila predvidena tudi hokejska tekma med Slovenijo in Hrvaško, vendar je bila utrujenost že takšna, da smo se dogovorili, da jo »prestavimo« na nedoločen čas. Še se bomo srečevali na podobnih pripravah in zagotovo bodo še priložnosti za takšno zabavno tekmo. Čisto ob koncu priprav nas je obiskal kantavtor Adi Smolar, ki je tako kot vedno poskrbel za odlično vzdušje s svojimi pesmimi in tako le še postavil piko na i uspešnim poletnim badminton pripravam na Ravnah!

Ob tej priložnosti bi se posebej zahvalili ravnatelju g. Aljažu Banku, ki nam je omogočil priprave na šoli, kjer smo imeli na razpolago telovadnico, plesno dvorano, zeleno dvorano in jedilnico ter da je šola poskrbela za prehrano vsem gostom.

Z vsemi klubi, ki so bili na teh pripravah, se ponovno srečamo z nekaterimi njihovimi igralci in igralkami že ta petek, na mednarodnem turnirju 28 TEM Mirna Youth International 2022.

VIR : BK KARIZMA

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com