Badminton klub Pišece
 

5. julija je potekal sploh prvi svetovni dan badmintona, ki so ga na primeren način obeležili tudi v Badminton klubu Pišece, saj so pred brežiško športno dvorano in v njej pripravili promocijo tega športa, ki tudi pri nas postaja vedno bolj popularen. V pravem badmintonu in air badmintonu se je lahko preizkusilo prek sto otrok.

Predsednik BK Pišece Tadej Škof je povedal, da se je tudi svetovna badmintonska zveza odločila, da izbere en dan v letu, ki je namenjen temu športu. Odločili so se, da ta dan obeležijo ravno v Brežicah, ki so v tem letu Evropsko mesto športa, pa tudi zato, ker je še približno en mesec do začetka evropskega veteranskega prvenstva v badmintonu, ki bo potekalo v dvorani Stožice v Ljubljani. Škof je dodal, da je bilo čez dan v predstavitveni del badmintona vpetih več kot 100 otrok, mnogi med njimi so se v tem tednu udeleževali tudi tabora aktivnih doživetij v organizaciji Zavoda za šport Brežice. Igro badmintona so jim predstavili vadeči iz pišeškega kluba, pri čemer je sogovornik izpostavil, da so bili otroci navdušeni nad predstavitvijo, spraševali so, kje se ga da trenirati, in so se lahko tudi preizkusili v igri pravega badmintona kot tudi air badmintona, ki je poletna verzija badmintona in se ga v Sloveniji (še) ne da trenirati. 

bk_pisece_svetovni_dan_badmintona (13)

Tadej Škof z mladimi badmintonisti


Na veteranskem EP v badmintonu tudi igralec iz Posavja

Škof, ki je tudi vodja organizacijskega odbora EP, je še omenil, da bo evropsko seniorsko prvenstvo v badmintonu potekalo od 7. do 13. avgusta in bo ena od največjih badmintonskih prireditev v zadnjih letih, saj se bo prvenstva udeležilo 1088 igralcev oz. 1600 prijavljenih, starejših od 35 let, iz 33 držav. Med 36 slovenskimi igralci bo tudi en iz Posavja, in sicer Alen Mijatovič, član BK Pišece. To bo sicer drugo tovrstno prvenstvo na slovenskih tleh (prvič se je odvijalo leta 2016 v Podčetrtku), kot selektor slovenskih veteranskih igralcev pa Škof potihem upa, da bodo na koncu tri medalje ostale doma, a v isti sapi priznava, da bo to zelo težko doseči, saj se pričakuje močna mednarodna konkurenca z 20 državnimi prvaki.

Praznovanje 20-letnice BK Pišece se bo zaključilo oktobra

Sicer pa se bodo dogodki ob 20-letnici BK Pišece raztegnili skoraj čez celo leto, je dejal Škof in navedel, da bodo za konec praznovanja jubileja v oktobru v Pišecah izvedli športno-kulturni vikend in na ta način omogočili vsem, ki se januarja zaradi takrat še veljavnih protikoronskih ukrepov niso mogli udeležiti njihove prireditve ob 20-letnici, da to nadoknadijo. Po njegovih besedah se jim je članstvo v času epidemije povečalo za 100 %, v klubu imajo potencial, saj je v tekmovalni sistem vpetih deset otrok, ki se bodo udeleževali tudi mednarodnih tekmovanj, težavo jim predstavlja edino kadrovski primanjkljaj, tako da bodo morali nekaj storiti tudi na tem področju. Škof je še omenil, da bodo septembra ali oktobra pripravili 2. Slovenia air badminton international na mivki v Globokem, na katerem pričakujejo tudi nekaj igralcev iz tujine. Poleg badmintona se BK Pišece angažira tudi na drugih področjih, npr. v kolesarstvu. Nedavno so se nekateri člani s kolesi odpravili na hrvaški otok Murter in pri tem zbirali sredstva za njihove mlade upe v društvu, ravno včeraj, 9. julija, pa so organizirali tudi že 15. izvedbo rekreativnega kolesarskega maratona od Pišec do Kumrovca in nazaj, ki poteka v sklopu pišeškega krajevnega praznika. 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com