Badminton klub Pišece
 

 

V soboto, 7. 5. 2022, je v športnem centru Žarkovo v Beogradu potekal letošnji 6. ADA badminton turnir sezone. Na turnirju so poleg klasičnih držav Srbije, BiH, Hrvaške, Danske in Slovenije nastopili še predstavniki Romunije in Grčije. Nova spoznanja, nove zgodbe in nove medalje za člane BK Pišece.

Zlato medaljo si je kljub močni in številčno mednarodni konkurenci priigral Ivan Hotko v kategoriji moški posamezno B. Svojo prvo mednarodno medaljo je osvojil Matej Ogorevc, in sicer srebrno v kategoriji moški posamezno D, medtem ko je Dejan Mikuš osvojil tretje mesto v isti kategoriji kot Matej. Damir Škerl je kljub vrhunsko prikazani igri v skupinskem delu moral priznati premoč v četrtfinalni tekmi in tako osvojil peto mesto v moški kategoriji posamezno C. Toni Hotko, sicer sarajevski kralj, kot ga je poimenovala Marija Bulatović (BK Clear Beograd), članica tekmovalne komisije pri ŠZ ADA, je začutil bolečino v desni roki in je moral zaradi poškodbe udeležbo na turnirju odpovedati, podobno kot Tadej Škof, ki še čuti poškodbo desne rame. Naslednji oziroma zadnji ADA turnir sezone bo v začetku meseca junija v Opatiji in upamo, da v polni klubski zasedbi.

Že v vikendu, ki je pred nami, pa bodo kadeti BK Pišece nastopili na tradicionalnem mednarodnem prvenstvu za Srebrno žogico v Lendavi.

20220507_191715

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com