Badminton klub Pišece
 

Dan po slavnostni akademiji ob 20-letnici BK Pišece je potekal še športni del praznovanja klubskega jubileja, v športni dvorani Brežice in športni dvorani Gimnazije Brežice so izvedli jubilejni 10. turnir bratstva in enotnosti, ki je bil letos zaradi trenutne epidemiološke situacije okrnjen predvsem kar se tiče druženja.

Kot so sporočili iz kluba, je bil tokratni turnir nekaj posebnega, saj so bili igralci do zdaj navajeni preživeti podaljšani vikend v Brežicah, si ogledati znamenitosti, degustirati lokalne dobrote in se družiti. Zaradi epidemiološkega stanja, ki je trenutno v Sloveniji, tradicionalnega srečanja, podelitve nagrad in druženja v večnamenski dvorani Pišece ni bilo. Turnir bratstva in enotnosti je eden najštevilčnejših enodnevnih turnirjev v tem delu Evrope. Igralci vedo, da se bodo domačini potrudili za njihovo bivanje v Brežicah in najboljše tudi lepo nagradili. Udeležbo na turnir so potrdili iz 55 klubov iz BiH, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Prijavljenih je bilo več kot 250 igralcev, a zaradi karanten in podobnih stvari se je turnirja na koncu udeležil 201 tekmovalec.

bk_pisece_10_turnir_bratstva_in_enotnosti (23)

Toni Hotko v akciji


Brata Hotko do dveh medalj

Na turnirju je sodelovalo tudi 12 igralcev iz BK Pišece in osem igralcev iz BK Brežice. Zlato medaljo so v igri moških dvojic B osvojili Ivan Hotko in Klemen Kos, oba BK Pišece, ter Luka Stjelja in Gordana Seničić Hanžek, oba BK Brežice, ki sta slavila zmago v kategoriji mešanih dvojic B. Srebrno medaljo je osvojil član BK Pišece Toni Hotko, ki je bil med vsemi udeleženci iz Slovenije najvišje postavljeni badmintonist (na rang lestvici je trenutno na 25. mestu), skupaj z Laro Dujmić z Reke v kategoriji mešanih dvojic A ter Tonijev starejši brat Ivan Hotko v kategoriji moških posamezno B. Bronastih medalj sta se v kategoriji moških dvojic A veselila tudi Toni Hotko in njegov klubski soigralec Matija Hranilović. Že naslednji vikend pa se bo kar številčna ekipa iz Pišec odpravila v Medvode, kjer bo potekalo 65. člansko državno prvenstvo v badmintonu.

bk_pisece_10_turnir_bratstva_in_enotnosti (15)


Udeležba nižja kot na "predkoronskih" turnirjih, a zadovoljiva

Kot nam je med potekom turnirja povedal Tadej Škof, predsednik pišeškega kluba in tudi predsednik športne zveze ADA, v okviru katere poteka turnir v Brežicah, so morali igralci iz Srbije žal prihod na turnir odpovedati. Največ tekmovalcev je bilo iz zagrebškega kluba BK Concordia (18), lepo število je bilo tudi iz BK Sertini Doboj iz BiH in BK Celje. "Korona se seveda pozna tudi pri nas, a turnirja zaradi tega nismo želeli prestavljati. Res je, da udeležba ni tako velika kot v preteklih letih, vsaj kar se našega turnirja tiče, a če vemo, da v zadnjem letu noben turnir v sklopu lige ADA ni presegel številke 200, potem je kljub vsemu tudi letos čisto spodobna udeležba," je dejal. 

Tadej Škof (2)

Tadej Škof

Priznal je, da se bodo vsi napori članov kluba, ki so še dan pred turnirjem pozno v noč pripravljali vse potrebno za izpeljavo tekmovanja, zaradi utrujenosti verjetno poznali tudi v nekoliko slabših rezultatih. Omenil je še, da so njihovi turnirji na amaterskem, rekreativnem nivoju, tako da ni zaslužkov, pa tudi prijavnina je zelo nizka. "Ker ni toliko financ, je, resnici na ljubo, težko dobiti ljudi za pomoč pri organizaciji, tako da smo že zaradi tega veliko bolj obremenjeni," je povedal in še navedel, da so zaenkrat izpeljali vse načrtovane turnirje v tej sezoni ADA lige in upajo, da bodo lahko tudi še preostale (marca v Varaždinu, maja v Beogradu in finalnega junija v Opatiji).

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com