Badminton klub Pišece
 

Badminton klub Pišece je že v lanskem letu z nekaterimi dogodki začrtal pot do svojega letošnjega 20-letnega jubileja. Vrhunec bo konec januarja, ko bodo v dveh dneh organizirali tekmo med Slovenijo in Hrvaško, slavnostno akademijo ter 10. turnir bratstva in enotnosti. Dogodke bodo seveda izpeljali pod vsemi veljavnimi epidemiološkimi ukrepi.

Pahor in Zorčič prevzela častno pokroviteljstvo

Po besedah predsednika BK Pišece in trenerja Tadeja Škofa so imeli v letošnjem letu velike načrte s praznovanjem 20-letnice delovanja kluba, a jih bodo morali prilagoditi trenutnim razmeram, kar pomeni, da bo vse dogajanje potekalo brez gledalcev oz. zunanjih obiskovalcev. V petek, 28. januarja, bodo v telovadnici OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob 13. uri priredili badmintonski dvoboj med Slovenijo in Hrvaško, na katerem bodo za nekaj navijaškega vzdušja poskrbeli domači otroci, ki bodo v šoli izdelovali tudi navijaške rekvizite za ta namen. Pozno popoldne ob 17. uri pa bo v večnamenski dvorani v Pišecah osrednja prireditev – slavnostna akademija ob 20. obletnici BK Pišece, katere častni pokrovitelj bo predsednik DZ Igor Zorčič, ki je tudi že potrdil svoj prihod. Na prireditvi bodo med drugim podelili priznanja in zahvale vsem zaslužnim članom in podpornikom kluba. 

Tadej Škof (2)

Predsednik kluba in trener Tadej Škof (foto: arhiv PO)

Naslednji dan, v soboto, 29. januarja, bo v dveh športnih dvoranah v Brežicah (večnamenski in Gimnazije Brežice) od 9. ure dalje potekal jubilejni 10. turnir bratstva in enotnosti v badmintonu, ki je del ADA badminton lige. »Gre za največji badmintonski enodnevni turnir v jugovzhodnem delu Evrope in na to smo še posebej ponosni. Letos je častno pokroviteljstvo turnirja prevzel celo predsednik države Borut Pahor,« je poudaril Škof in dodal, da tradicionalnega druženja po koncu turnirja tokrat ne bo. Le-to bodo prihranili za poletje, ko imajo namen v dneh okoli praznika KS Pišece (7. julij) izvesti zabavno-družabni del z nastopajočimi glasbeniki (Nika Zorjan, Miran Rudan, Fredi Miler, Gorenjski kvintet) in povezovanjem Tilna Artača. Takrat bodo v avli domače šole odprli tudi fotografsko razstavo in predstavili publikacijo o dveh desetletjih badmintona v Pišecah. Čez leto bodo organizirali tudi ekshibicijske tekme z domačimi in tujimi igralci badmintona.

Članstvo se jim je v času korone povečalo

Kar se športnega dela tiče, so po Škofovih besedah v pišeškem klubu zelo zadovoljni, saj se jim je v času korone članstvo zelo povečalo, aktivnih članov je zdaj že več kot 50, povečalo se je tudi število otrok, ki redno trenirajo. V tem letu bodo imeli svojega predstavnika v čisto vseh starostnih kategorijah, poleg tega bodo spet napadli uvrstitev v 1. slovensko badminton ligo ter se udeleževali turnirjev doma in v tujini, kolikor jih bo organiziranih. Kot je še omenil, je njihova želja, da bi imeli v mladinski konkurenci na koncu enega člana med najboljšimi tremi v državi. Tudi sicer so v klubu zelo aktivni, saj skrbijo npr. za urejenost najvišjega vrha v brežiški občini, Velikega Špička, 26. marca pa se bo ravno na njihovo pobudo na območju Pišec odvijalo sajenje medovitih rastlin.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com