Badminton klub Pišece
 

V soboto, 4. 12. 2021, je v športni dvorani Gorana Čengića v centru Sarajeva potekal tretji turnir Novi Sarajevo ADA 2021. Na turnirju je sodelovalo 156 igralcev iz BiH, Hrvaške, Srbije, Slovenije ter par iz Egipta in Pakistana. Šest fantov in eno dekle iz Posavja so bili na poti v Sarajevu in vsi so imeli velike želje in jasne cilje. Vsak si je za cilj zastavil, da domov prinese vsaj eno medaljo. Najbolje se je odrezal Toni Hotko (BK Pišece), ki je bil zvezda turnirja, saj je osvojil tri medalje - dve zlati in eno srebrno.

IMG-3200bb9cca401342b420a6155fe22016-V

Toni Hotko

Toni Hotko je tako postal zmagovalec turnirja v igri posameznikov A in zmagovalec turnirja skupaj z Miroslavom Kočićem (BK Banja Luka) v kategoriji moške dvojice A. Za zlati trojček mu je zmanjkalo zelo malo, saj je v kategoriji mešanih dvojic skupaj z Marijo Bulatović (BK Clear Beograd) klonil šele v finalu po podaljšani igri. Njegov klubski kolega Bojan Hotko je na svojem drugem mednarodnem turnirju osvojil odlično drugo mesto v igri moški posamezno D. Pišeški igralec Matej Ogorevc je prvič na mednarodnih turnirjih prišel iz skupinskega dela in moral nato v četrtfinalu priznati premoč prav klubskemu igralcu Bojanu, ki je na koncu osvojil drugo mesto. Prvič je na ADA turnirju nastopila dokaj nova članica iz Pišec Renata Matić, ki je presenetila vsa dekleta in na koncu osvojila odlično tretje mesto v igri deklet posamezno A, kar je odlična popotnica za novo članico kluba, ki je takoj po turnirju povedala, da na turnirju bratstva in enotnosti stopi na najvišjo stopnico. Najmlajši član Aljaž Ogorevc, ki je tekmoval v kategoriji moški posamezno C, pa je začel vrhunsko, saj je bil gladko prvi v skupinskem delu, nato pa v četrtfinalu moral priznati premoč, kljub temu da je celotno tekmo vodil proti Davorju Galineotu, ki je na koncu osvojil drugo mesto. Malo manj sreče sta imela Alen Mijatović in Gregor Božič, ki sta bila v kategoriji moški posamezno B skupaj že v skupinskem delu. Gregor je v skupini napredoval brez večjih težav, nato pa v četrtfinalu izgubil proti Deanu Alibašiću, ki je na koncu osvojil drugo mesto.

Na turnirju v Sarajevu je največ zlatih medalj odšlo na Hrvaško, in sicer deset, šest jih je ostalo v BiH, po tri so šle v Slovenijo in Pakistan ter ena v Srbijo in Egipt.

Naslednji krog ADA badminton lige bo konec meseca januarja v Brežicah. Po besedah Tadeja Škofa, ki je sicer tako predsednik BK Pišece kot tudi Športne zveze ADA, pripravljajo zelo pester turnir in prireditve ob turnirju. Ker je turnir v sklopu prireditev ob praznovanju 20-letnice kluba ter hkrati 10. turnir bratstva in enotnosti, ki je bil tudi prvi in začetni turnir, na katerem so se člani klubov in zvez povezali v Športno zvezo ADA, pripravljajo turnir na višjem nivoju kot do sedaj. Seveda je veliko odvisno tudi od epidemioloških razmer tako v Sloveniji kot regiji.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com