Badminton klub Pišece
 

V soboto, 10. junija, je v sklopu krajevnega praznika v Pišecah potekal 14. kolesarski maraton, ki so ga odlično organizirali Badminton klub Pišece, ZBV NOB Brežice in KS Pišece, in to kljub težkim organizacijskim pogojem.

Ker je vsakoletna planirana pot iz Pišec preko Bizeljskega do Kumrovca ter nazaj imela prehod čez državno mejo, se je za to pot odločilo več kot 40 kolesarjev. V Kumrovcu jih je pozdravil tudi tamkajšnji župan Robert Šplajt, s katerim so sklenili tudi športno-turistično sodelovanje. Vsi tisti kolesarji, ki niso izpolnjevali pogojev PCT, so imeli vožnjo samo do državne meje in potem skozi Vitno vas nazaj v Pišece. Letos je v sklopu tedna badmintona in maratona potekal tudi otroški maraton, na katerem je sodelovalo več kot 20 otrok.
 
Pred štartom maratona in tudi med samim maratonom je Območno združenje Rdečega križa Brežice skupaj s krajevno organizacijo Rdečega križa Pišece organiziralo tudi brezplačno merjenje krvnega tlaka in sladkorja za vse obiskovalce oziroma krajane.

Letošnji maraton je presegel vse mejnike, saj je bil najštevilnejši do sedaj in večina obiskovalcev je v en glas potrdila, da pride tudi naslednje leto.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com