Badminton klub Pišece
 

Pretekli vikend je v hotelskem kompleku Slodes v Beogradu potekal zadnji oziroma sedmi krog ADA badminton lige za sezono 2017/2018. Turnir je potekal dva dni, zato je bila številka prijavljenih malenkost manjša kot na predhodnih šestih turnirjih, a kljub temu se je zbralo 165 tekmovalcev iz devetih držav.

Ker je bil to finalni turnir in niso bili znani še vsi prejemniki skupnih priznanj, je bilo zato na igrišču zelo pestro. Najbolje sta se v ženski kategoriji dvojic B izkazali Nuša Pavlovič (BK Brežice) in Ivana Mikinac (BK Tigar Zagreb), ki sta zmagali. Blizu zmage, a kljub temu le drugo mesto sta osvojila moški dvojec v kategoriji C Tadej Škof (BK Pišece) in Goran Ferenčak (BK Koprivnica), mešana dvojica Nuša Pavlovič in Luka Stjelja (BK Brežice) je prav tako osvojila drugo mesto.

Za skupno zlato za posavski badminton sta tako poskrbela Tadej Škof v kategoriji moške dvojice C in Nuša Pavlovič - ženske dvojice B. Dodamo lahko še eno zlato skupno medaljo, ki jo je priboril Dobovčan Aleš Šavrič, ki je kot kadet treniral v BK Pišece, zdaj pa že vrsto let igra za BK Salming Team Ljubljana.

Za konec pa po besedah direktorja lige Tadej Škofa lahko dodamo še besede, ki so bile izrečene na podelitvi nagrad. V letošnji sezoni je na sedmih turnirjih sodelovalo več kot 350 različnih tekmovalk in tekmovalcev iz desetih držav oziroma 55 klubov, kar je velik napredek za novoustanovljeno ligo. V sredini junija čaka vodilne može letna skupščina, na kateri bodo potrjevali letni plan za sezono 2018/2019. Že zdaj pa je jasno, da se bo liga začela 15. 9. 2018 v Opatiji in da bodo tudi v prihodnje Posavje del te zgodbe, saj bo BK Pišece gostil že 6. tradicionalni turnir bratstva in enotnosti konec meseca januarja 2019. Še prej pa nas v Brežicah čakata še dva večja turnirja. Najprej v začetku septembra A turnir BZS-ja in konec meseca novembra veliki mednarodni turnir VICTOR Slovenia future series, na katerem se bodo merili najboljši svetovni igralci badmintona.

https://www.posavskiobzornik.si/ostali-sporti/skof-in-pavloviceva-do-skupnega-zlatahttps

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com