Badminton klub Pišece
 
 

Tudi s kolesom se daleč pride (video)

5. rekreativno-turistični kolesarski maraton okoli Pišec je bil letos dolg okoli 16km, vsi udeleženci so ga zmogli brez vsakih težav.

Kot je povedal predsednik domačege športnega društva Tadej Škof, ki je pripravilo in izpeljalo tudi letošnji kolesarski maraton, so lahko zadovoljni z udeležbo in vse je potekalo po načrtih. Čeprav je bila pravzaprav le turistična rekreativno zabavna vožnja. Kakorkoli udeležneci so lahko uživali v lepoti krajev, v ogledovanju okolice, prijetno druženje so začeli in končali v dokaj novem turističnem objektu Vila Marija, ki ima zraven bazena, tudi več apartmajev za turiste in še dodatno ponudbo. 

Sicer pa je bil 82 letni korenina Danilo Pečnik iz Brežic lahko le vzor vsem ostalim. Ne le da je prekolesaril celo progo, se je tudi pripeljal iz Brežic do Pišec in nazaj. Sicer pa Nilč, kot mu radi rečejo, redno telovadi, smuča, drsa, teče, kolesari in še kaj, pa tudi doma moram vse postoriti kaj je treba je bil zgovoren tudi pred kamero. Drugi veteran Djuro Kovač pa je še vedno državni mladinski prvak v kolesarjenju, ker od njegove zmage v bivši državi ni bilo več tovrstnih tekmovanj in je tako ostal večni zmagovalec.

Za prihodnja leta si želi morda še nekaj več udeležencev, razmišlja tudi širše o celoviti turistični in rekreativni ponudbi v Pišecah. Pozorno bomo spremljali, kako uresničuje napovedi, saj volje in zagnanosti na prostovoljnem področju jim ne manjka, kljub sedanjim zelo neugodnim časom. Mi bomo zmogli, ker hočemo! je bil odločen Tadej Škof iz Pišec.

Vsem udeležencem so podelili medalje za sodelovanj. To je tudi vabilo za prihodnje leto in še naprej.

foto in video: Davor A. Lipej

 
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com