Badminton klub Pišece
 

Zadnji vikend v mesecu maju je bil rezerviran za zaključni turnir ADA badmintonske lige sezone 2022/2023. Na turnirju so od domačih igralcev nastopili zgolj Patricija Geč, Toni Hotko, Dejan Mikuš in Bojan Hotko. Dejan Mikuš in Toni Hotko nista imala svojega dne in tudi pravega motiva medtem ko sta Bojan Hotko, ki je osvojil peto mesto v kategoriji MSD in drugo mesto za Patricijo Geč v kategoriji WSD odlično zastopala naš klub.

Sezona ADA badmintonske lige se je s tem turnirjem zaključila mi pa že nestrpno čakamo na začetek nove sezone. V novi sezoni bo turnir bratstva in enotnosti v soboto, 9.3.2024 v Brežicah. 

Največ članov pa je potovalo na turnir v Split, kjer je potekalo odprto prvenstvo Splita. Med 80 igralci iz BiH, Hrvaške in edinimi predstavniki iz Slovenije je zlato osvojil Bojan Hotko v kategoriji moški posamezno B, ki je igral prav posebno finale, saj je vse v dvorani navdušil komaj 12-letni njegov sin Jan Hotko, ki mu je organizator dovolil igrati na članskem turniru. Jan je osvojil srebrno medaljo, za popoln uspeh članov iz Pišec pa je poskrbel Domen Rožman z osvojenim tretjim mestom. Bronasto medaljo je Jan osvojil še skupaj s Tonijem Hotko v igri moških posamezno A. Toni je osvojil še bronasto medaljo skupaj s Ano Mlinarevič (BK Split) v mešanih dvojicah A. Bronasto medaljo sta osvojila še dvojica Bojan Hotko in Tadej Škof v kategoriji moške dvojice B ter Patricija Geč v igri posameznic B. Večerna spektakularna podelitev, odlično vzdušje ter super organizacija sta dokaz, da tudi na hrvaški obali organizirajo odlične turnirje.

 

V Ljubljani je potekal prvi Li-ning youth turnir v badmintonu, na katerem je nastopilo več kot 100 igralk in igralcev iz Slovenije in Avstrije - med njimi tudi trije igralci iz Pišec. Nej Bizjan in Mihael Škof Vrabec sta v močni konkurenci dvojic do 15 let osvojila 5. mesto, medtem kot sta med posamezniki do 15 let obstala v skupinskem delu z eno zmago in dvema porazoma. V fantovski konkurenci posameznikov do 13 let je solidno nastopil tudi Patrik Kelher Povšič, a kljub temu obstal v skupinskem delu.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com