Badminton klub Pišece
 

Olimpija na zaključnem turnirju kot najboljša ekipa 1. lige

V 1. SBL je edina ekipa brez poraza v skupinskem delu ostala BK Olimpija ter s tem vstopa na zaključni turnir četverice kot najboljša ekipa, medtem ko pa se bodo ekipi BK Ljubljana in BK Tem Mirna pomerili na tekmi za obstanek v prvi ligi. V 2. SBL so brez poraza še dve ekipi in sicer BK Branik Maribor ter BK Mladost Lendava. Za izpad iz druge lige se bodo v finalnem dnevu pomerili ekipi BK Konex 2 in BK Branik mladi.

Pišečani in Bit Yonex o potniku v 2. ligo

Tudi v 3. SBL še ni znana ekipa, ki bo naslednje leto igrala v drugi ligi. Prav na zadnja tekma med ekipama BK Bit Yonex in BK Pišece bo odločala o tem, kdo bo postal zmagovalec tretje lige ter se tako uvrstil v drugo ligo. Ekipo Pišec so sestavljali Toni Hotko, Gregor Božič, Aljaž Ogorevc, Katarina Kevo, Laura Mataln Gerjevič in Patricija Geč.

Na otroškem turnirju so pričakovali več sodelujočih

Po ligaškem dnevu pa je potekal še otroški turnir do 15. let. Žal se je turnirja udeležilo manj tekmovalcev, kot jih je organozator pričakoval, a so kljub temu videli lepe tekme. Laura Mataln Gerjevič in Jan Hotko sta osvojila 2. mesti, Mark Matjašič je zasedel 3. mesto.

SARAJEVO Turnirja se je udeležilo 200 igralcev iz Srbije, Danske, BiH, Hrvaške, Nemčije in Slovenije. Badminton klub Pišece je zastopalo pet članov, med njimi tudi novinec Gašper Skubic, ki je v kategoriji moški posamezno A osvojil 2. mesto. V tej kategoriji sta bila prijavljen tudi Toni Hotko in Tadej Škof, ki pa sta zaradi lažjih poškodb morala turnir posameznikov odpovedati. Sta pa oba odlično nastopila v dopaldanskih igrah dvojic. Toni Hotko in Tine Albreht sta kljub suverenih igrah v skupinskem delu morala priznati premoč v finalu, medtem ko je svojo prvo medaljo na ADA turnirjih za klub iz Pišec osvojil tudi Goran Škerl, v dvojicah skupaj s Tadej Škofom. Dobro predstavo je pokazala tudi Patricija Geč v igri posameznic kjer je osvojila tretje mesto.


????Toni Hotko MDA

????Gašper Skubic MSA

????Tadej Škof in Goran Škerl MDC

????Patricija Geč WSD

 

Sodelovanje Doboja in Brežic

"Da je šport povezovalen in združuje dobre ideje pa so na nedeljskem sestanku potrdili tudi predstavniki dveh klubov, ki so sestavili plan sodelovanja. BK Pišece in BK Sentini Doboj sta namreč sklenila dogovor o sedelovanju tako na športnem kot tudi turistično - gospodarskem del," so sporočili iz Badminton kluba Pišece. Še pred poletjem bo številčna ekipa iz Pišec obiskala Doboj kjer bo strokovna trenerska ekipa naredila predstavitveni trenerski plan, s seboj bodo odnesli tudi nekaj športne badmintonske opreme, ki jo bodo donirali otrokom iz Doboja za boljši in hitrejši razvoj.

Skupaj z ekipo športnikov bodo v Doboj odpotovali tudi brežiški gospodarstveniki in turistični delavci. Že naslednji vikend bodo člani Badminton kluba Pišece aktivni v Slovenski badmintonski ligi, saj bo v Brežicah potekala celotna liga.

V soboto, 11. 2. 2023, je v športnem centru Dolgi most v Ljubljani potekalo 10. državno veteransko prvenstvo RS in prvo amatersko DP v Sloveniji pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije. V obeh kategorijah je nastopilo več kot 80 tekmovalcev iz 14 klubov Slovenije, med njimi so uspešno nastopili tudi člani BK PišeceIvan Hotko je postal prvi amaterski državni prvak RS in si s tem priigral vozovnico za svetovno amatersko prvenstvo.

Ostali veterani so zasedli vrhunska mesta, saj sta Bojan Hotko in Gregor Božič osvojila bronasto medaljo v kategoriji moških dvojic do 45 let. Ostali člani kluba pa so dosegli naslednje uvrstitve:

Tadej Škof 5. mesto MS do 45 let, 

Bojan Hotko 5. mesto MS do 45 let,

Matej Ogorevc 7. mesto MS do 40 let,

Gregor Božič 8. mesto MS do 45 let,

Tadej Škof/Gaurav Laul (BK Celje) 5. mesto MD do 40 let,

Matej Ogorevc/Jure Šinkovec (BK Mengeš) 7. mesto MD do 40 let.

 

To je dokaz, da v BK Pišece ne delajo zgolj z mladimi igralci, ampak se badminton goji sistematično in delajo po danskem vzoru delovanja.

Pred člani kluba so pestri dnevi, saj se mladi igralci pripravljajo za turnir BZS U-15, medtem ko bodo člani konec meseca potovali v Sarajevo na ADA badminton ligo.

Podeljevalec na državnem prvenstvu je bil novi predsednik Badmintonske zveze Slovenije, ki je v pogovoru s predsednikom BK Pišece in predsednikom ŠZ ADA napovedal uradno srečanje v Brežicah, kjer vidi kluba iz Pišec in Brežic kot nov regijski badmintonski center za razvoj in promocijo badmintona.


IMG-82ced1ddd8245d38d5d260e831f4b075-V

Badmintonisti (na fotografiji večina pišeških) na 10. državnem veteranskem prvenstvu in prvem amaterskem DP v Sloveniji

Zlata žogica Celja ????
Zlato in srebro za naše člane ????
Gregor Božič osvojil zlato v kategoriji moški posamezno B in Patricija Geč v kategorij dekleta posamezno A.
Dejan, Alen, Toni, Tadej in Aljaž tokrat brez stopničk.
Naslednji vikend smo v Ljubljani na mladinskem BZS tekmovanju do 15.let

Prvi vikend v februarju je v Zgornji Kungoti potekalo 66. Državno člansko prvenstvo. V telovadnici OŠ Kungota smo okronali nove državne prvake v vseh petih kategorijah. Na prvenstvu smo lahko videli kar nekaj razburljivih in napetih dvobojev.

Tekmovalni vikend smo začeli v kategoriji mešanih parov, kjer sta naslov pričakovano osvojila Petra Polanc (BK Medvode) in Miha Ivančič (BK Medvode). To je že 6. zaporedni naslov za Miho in 5. za Petro. V finalu sta premagala drugo uvrščena Anjo Jordan (BK Ljubljana) in Maja Poboljšaja (BK Ljubljana). Tretje mesto so si delili Taja Pipan (BK Medvode) in Jaka Ivančič (BK Medvode) ter Kara Zorman (ŠD Sele-Vrhe) in Daniel Klančar (BK Branik).

V kategoriji ženskih dvojic sta naslov državnih prvakinj osvojili sestri Iza Šalehar (BK Kočevje) in Lia Šalehar (BK Kočevje). V finalnem dvoboju sta po napetih treh setih premagali Špelo Alič (BK Olimpija) in Anjo Jordan (BK Ljubljana). Bron so domov odnesle Anja Blazina (BK Ljubljana) in Ariana Korent (BK Ljubljana) ter sestri Lina Pipan (BK Medvode) in Taja Pipan (BK Medvode).

V kategoriji moških dvojic je naslov državnega prvaka ubranil Gal Bizjak (BK Medvode), ki je tokrat igral v paru z Domnom Lonzaričem (BK Branik). V finalu sta se pomerila proti domačinoma Marku Koroši (BK Kungota) in Andražu Pungartniku (BK Kungota). Tretje mesto so si delili Gašper Krivec (BK Mirna) in Martin Cerkovnik (BK Medvode) ter Miha Masten (BK Branik) in Klemen Lesničar (BK Branik).

Med posameznicami večjih presenečenj ni bilo, saj se je ponovil lanskoletni finale. Naslov državne prvakinje je ubranila Petra Polanc (BK Medvode), kateri je nasproti stala mlada Anja Blazina (BK Ljubljana). Mlada igralka se je svoji nasprotnici pošteno upirala, vendar bi lahko rekli, da so na koncu prevladale izkušnje. Tretje mesto sta si delili Zoja Novak (BK Bit) in Ariana Korent (BK Ljubljana).

Zaradi odsotnosti zadnjih dveh državnih prvakov, Andraža Krapeža (BK Medvode) in Mihe Ivaniča (BK Medvode) smo pri posameznikih dobili novega prvaka. Svoj prvi naslov državnega prvaka je osvojil Jaka Ivančič (BK Medvode). V finalu mu je nasproti stal sotekmovalec iz kluba Rok Jerčinovič (BK Medvode). Bron sta domov odnesla Maj Poboljšaj (BK Ljubljana) in Žiga Podgoršek (BK Medvode).

Največ naslovov je tako domov odnesla Petra Polanc (BK Medvode). Osvojila je kar dva, in sicer v kategoriji ženske posamezno in v kategoriji mešanih dvojic v paru z Miho Ivančičem (BK Medvode). Petra je po osvojenima naslovoma povedala slednje: » Pa mi je uspelo, dvakratna državna prvakinja v obeh disciplinah, ki sem jih igrala. Res sem zelo vesela, da sem uspela zmagati. Čestitke vsem nasprotnicam, kljub temu da so mlajše so me zelo presenetile in sem morala dati res vse od sebe. Zelo sem vesela, da sem uspela zdržati ta pritisk.«

Barve našega kluba je zastopal zgolj Alen Mijatovič, ki je v 1/16 finalu izgubil proti Jurij Vodan Jecelj BK Branik Maribor 15:12 in 16:21. Drugi naš predstavnik Matej Ogorevc je dan prej žal zbolel.

Povezava do rezultatov: 66. državno prvenstvo RS 2023

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com