O klubu

Predstavitev igralcev

Predstavitev kraja

Galerija (turnirji, priprave, treningi)

Pravila igre

Domov
Si obiskovalec št.: 117113
                                                                                                     
BADMINTON KLUB PIŠECE
PIŠECE 13, 8255 PIŠECE

                     
Povezave:


SPEEDMINTON SLOVENIJA
BK Celje

BK Zagorje

Badmintonska zveza Slovenije

IBF

EBU

TRUMP

BK Olimpija

BK Ljubljana

BK Bit

BK Kungota

BK Argus

BK Medvode

BK Branik

BK Mladost

BK Tom

 Koledar tekmovanj  


NOVICE
1. MEDNARODNA MOPi LIGA V BADMINTONU

V soboto 15.10.2011 je v športni dvorani potekal prvi krog mednarodne MOPi lige v badmintonu, ki šteje tudi za Slovensko Trump jakostno lestvico. V zelo močni in številni konkurenci je pri dekletih zmagala domačinka Maja Sušin, ki je v finalu premagala Mojco Omerzel. Za dopolnitev trojne zmage članic Badmintonskega kluba iz Pišec je poskrbela Nina Češnovar. Pri fantih je zmagal povratnik po poškodbi Franc Horvat iz Ptuja, ki je v zelo izenačenim in razburljivem finalu premagal že skoraj veterana Slovenskega badmintona Mitjo Kostrevca iz Brežic. Za največje presenečenje je poskrbel mladi up Brežiškega badmintona Matic Krošelj, ki je osvojil tretje mesto. Zelo dobro peto mesto je kljub smoli osvojil Klemen Kos iz Pišec. V dvojicah je brez večjega presenečenja zmagala dvojica Kelher ( Celje ) - Škof ( Pišece ), ki sta napovedala, da si resno prizadevata in želita letošnjo zmago dvojic lige. Naslednjo krog lige bo v mesecu decembru v Brežicah.
Pišece, 15.10.20116. TURNIR MED VASMI V ODBOJKI

V soboto 3.9.2011 je na igrišču Pizzerie Petrišič potekal tradicionalni 6. turnir med vasmi občine Brežice. Udeležilo se je rekordno število ekip iz celotne občine ( Bukošek 1 in 2, Globoko, Kapele, Brežice, Pišece.....). Po zelo izenačeni in borbeni igri je zmaga odšla v Pišece center, drugo mesto je osvojila ekipa Suha dola tretje mesto pa ekipa Pavlove vasi. Med turnirjem so potekale razne druge športne igre, dobra zabava ter odlična muzika priznanega domačega DJ-ja. Za konec bi še dodali, da so bili prav vsi igralci navdušeni nad turnirjem in komaj čakajo naslednjega turnirja za pokal krajevnih vasi v občini Brežice 2012, ki bo kot nam je povedal glavni organizator Tadej Škof potekal v mesecu juniju in ne več v septembru kot je bilo navada do sedaj.
Dednja vas, 3.9.2011

3. ROŽIČ SLOVENIJA OPEN

V soboto 6.8.2011 je v Bohinju potekal že tretji tradicionalni turnir v speed badmintonu za evropske točke, ki ga je kot zanimivost organiziral BK Team Pišece. Turnir je bil najavljen za zunaj a žal je bila narava močnejša in smo se morali premestiti v dvorano Danica v Bohinjski Bistrici. Rekordno število nastopajočih iz Srbije, Hrvaške in Slovenije je bila dobra napoved na odličen turnir.
Pri dekletih je zmagala Jasmina Keber, ki je v finalu premagala Heleno Hales. Pri fantih je zmagal Robi Titovšek, drugi je bil Samo Lipovšek tretji Sandi Weseisen četri najboljši tujec Miroslav Stojanovič iz Srbije ter peti Dejan Mikuš. Za odlično izpeljan turnir se lahko zahvalimo vsej ekipi na organizaciji še posabej pa Dejanu Mikušu in Borisu Rožiču, ki sta poskrbela , da je bil turnir odpeljen na visokem nivoju. Po turnirju je bila zabava za vse igralce še dolgo v noč ob jezeru ter prireditvi ob praznovanju Bohinjske noči.
Bohinj, 6.8.2011
4. KOLESARSKA VOŽNJA PO PIŠECAH

V soboto 9.7.2011 je v okviru krajevnega praznika Pišece potekala že četrta kolesarska vožnja po Pišečkih hribčkih in dolincah. Letošnje leto je vožnja prvič presegla meje krajevne skupnosti Pišece, točneje oglasili smo se v sosednji Globoški krajevni skupnosti. In tukaj se začne prva pohvala organizatorja, ki so skupaj z Globoško krajevno skupnostjo poskrbel da so bili kolesarji navdušeni. Naslednje dve postajanki sta bili pri domačih vinarjih točneje " Šeler, Varlec " in tudi tam so se odlično potrudili. Ker je pa pri vsaki stvari najboljše na koncu lahko zapišemo, da je bilo tudi tokrat tako. Cilj, pogostitev, podelitev priznanj najboljšim.... vse to se je odvijalo pri Vili Silva Marija. Ker je pa dan bil zelo vroč smo se ohladili v prelepem bazenu vile.
Za konec lahko dodamo še nekaj zanimivosti. Najstarejši kolesar je bil Danilo Pečnik iz Brežic sicer član RKD Krško, ki je imel 81. let. Najmlajši nastopajoči je bil star le dobrih 10. let in sicer Žiga Kunaj iz Osredka. Kolesar, ki je prispel iz najdaljšega kraja je bil Swen Glavich iz Frankfurta. Za konec pa se lahko pohvalimo še z Ðurom Kovačem, ki je bil 25.5.1950 prvi prvak naše bivše domovine SFRJ. Vidimo se naslednje leto.
Pišece, 9.7.2011
SUPER ŠPORTNA SOBOTA

V okviru Brežiškega športnega vikenda je v Pišecah potekal prav posaben športni dan. Na igrišče so prvo stopili speed badmintonisti, ki so se pomerili za pokal Sloveije. Zmago je slavil dvajseti igralec na Evropski lestvici Ljubljančan Dejan Mikuš, ki pa že drugo sezonu brani barve ekipe BK SPEED TEAM PIŠECE, ki je v razburljivem finalu premagal domačina Darjan Donevskega. Presenetljivo tretje mesto je osvojil Egen Per, ki je trenutno najbolj vroč igralec na Slovenskem prostoru. V rekreativni skupini je slavil najboljši Slovenski mladinec Klemen Kos, ki je brez večjih težav premagal Davida Ilinčiča. Po končanem turnirju v speed badmintonu so se še pomerili zvezniki športa, medijske zvezde in politiki v nogometu. Zmagovalci so bili Ljubljanski zvezniki pred Posavskimi politiki in Trbovlskim športniki. Na koncu lahko še dodamo, da je ves dan potekal v zelo lepem športnem vzdušjo še posebej bi se pa zahvalili lastniku Vile Silve Marije Pišece gospodu Bibiču, ki je poskrbel za hrano, pijačo in kopanje za vse udeležence. Vidimo se naslednje leto ob prireditvah Brežiški športni vikend.
Pišece, 11.6.2011
10. STOPNIČK ZA DOMAČE NA 10. MOPi 2011

V športni dvorani OŠ Pišece je v soboto 7.5.2011 potekal že 10. tradicionalni mednarodni turnir v badmintonu turnir na katerem so nastopili najboljši igralci iz Slovenije in tujine. Pri fantih so v desetih letih prehodni pokal dvignili sami vrhunski igralci » Andrej Pohar, Luka Petrič, Jure Kelher…« in letos prvič mladi up zasavskega badmintona Gregor Pergar iz BK Zagorje. Tudi drugo mesto je dokaj presenetljivo osvojil Zagorjan Damjan Baš pred branilcem turnirja iz prejšnje sezone Jure Kelherjem iz BK Celje. Odlično peto mesto je osvojil najboljši domači igralec Klemen Kos. Pri dekletih je bila konkurenca kljub odsotnosti najboljše domače igralke Maje Sušin zelo močna vendar so vsa najboljša tri mesta ostala v Pišečkih rokah. Zmagala je Mojca Omerzel pred Nino Češnovar ter Janjo Jagrič in Barbaro Levak, ki sta si delili tretje mesto. V konkurenci moških dvojic sta brez večjih težav zmagala Zagorjana Baš - Pergar pred Brežiško dvojico Krošelj – Kobali. Tretje mesto sta si prisvojila domačin Darjan Donevski skupaj z Jure Kelherje. Na nehvaležno četrto mesto sta se uvrstila domačina Kos - Ilinčič. Letos je bil turnir izpeljan tudi v drugi tekmovalni skupini kjer je bilo zelo veliko rekreativnih tekmovalcev iz vse Slovenije. Prve letošnje zmage si je veselil domačin David Ilinčič pred Brvar Ronijem in Primožem Peklarjem obema iz BK Trbovlje. Pred začetkom glavnega turnirja so se pomerili tudi mlajši dečki in deklice v igri posamezno. Brez večjega odpora nasprotnikov je zmagal Denis Kapčič pred Aleš Iljažom ter tretjim Rok Preskarjem. Vsi trije prihajajo iz domače ekipe BK Pišec. Tudi pri deklicah je zmaga in drugo mesto ostalo doma saj so se v finalu pomerili Lana Kotnik ter Simona Kuhar. Po razburljivi tretji igri je slavila Lana kar je tudi njena prva badmintonska lovorika. Letošnji jubilejni MOPi turnir je zaznamoval veliko število igralcev, gledalcev ter predvsem lepo druženje, ki se je zavleklo daleč v nedeljsko jutro.
Pišece, 8.5.2011

ZAGORJE OPEN V MAJINIH ROKAH

V soboto 30.4.2011 je v športni dvorani potekal že 4. tradicionalni mednarodni turnir za pokal Zagorja na katerem je odlično nastopila Maja Sušin. ki je v ženski konkurenci brez večjih težav že tretjič osvojila ta prestižni turnir. V finalu je dokaj gladko premagala Klavdijo Kosec Radin. To je lepa popotnica za finalni turnir serije Trump na katerem bo Maja branila lansko drugo mesto.
Zagorje, 30.4.2011DRŽAVNO PRVENSTVO DO 19. LET " PO DOMAČE "

Letošnje državno prvenstvo do 19.let je organiziral badmintonski klub Medvode in tudi v domači ekipi smo imeli dokaj visoke cilje. Majino četrto mesto na jakostni lestvici in upanje za nosilko turnirja nam je dajalo upanje na finale. Žal pa so se spet pokazale določene špekulacije zveze, saj imajo nekateri klubi privilegije za nas manjše jim je pa malo mar. Sistem tekmovanja je določil, da Maja zaigra že v četrt finalu z najboljšo igralko Kim Novak in ji morala priznati premoč kljub Majini dobri igri. S tem porazom je Maja osvojila končno peto mesto in preboj na tretje mesto v skupnem seštevku jakostne lestvice do 19.let. To končno tretje mesto je le delna nagrada za dobro klubsko in Majino delo. Turnir je bil odlično izpeljan žal pa je črno piko dobila zveza, ki dokazuje, da je zveza le za določene klube.
Medvode, 26.3.2011
DRUGA ZMAGA MOJCE!

V soboto, 12.3.2011 je v športni dvorani Zagorje potekal zadnji turnir serije Trump na katerem je odlično nastopila Mojca Omerzel. Mojca je brez večjih težav prišla v finale in tudi v finalu pokazala odlično igro in prepričljivo zmagala. To je njena druga zaporedna turnirska zmaga, kar samo dokazuje njeno odlično vrnitev med najboljše. Pri fantih sta odlično igro pokazala Urban Kovačič in David Ilinčič, ki pa sta na koncu morala priznati premoč starejšim in izkušenim igralcem. Urban je nakoncu zasedel četrto mesto, David pa peto mesto. Vsi te rezultati so odlične vzpodbude pred letošnjim največjim turnirje sezone " 10 mednarodno prvenstvo Pišec ", ki bo prvi vikend v mesecu maju. Za konec lahko še pohvalimo odlično organizacijo turnirja.
Zagorje, 12.3.2011ODLIČNA VRNITEV MOJCE OMERZEL

V soboto, 5.3.2011 je v športni dovrani OŠ Pišece potekal mednarodni turnir za pokal BK Pišece na katerem je nastopilo rekordno število igralcev iz 8 Slovenskih in Hrvaških klubov. V moški konkurenci je zmago slavil prvi igralec mednarodne lestvice Trump Antonio Lovrič iz Zagreba pred svojim klubskim soigralcem Borisom Slancem. Tretje mesto sta si razdelila Blaž Jakopin iz Novega mesta in Peter Skubic iz Grosuplja. Najboljši domači igralec je bil Klemen Kos, ki je osvojil zanj odlično petom mesto. Urban Kovačič in David Ilinčič sta osvojila deveto mesto. Več sreče in znanja so pokazale domače igralke, ki so zasedle vse tri stopničke. Po dolgem času je na najvišjo stopničko stopila Mojca Omerzel in s tem pokazala, da se počasi vendar sigurno vrača na igrišča. Na tekmi za drugo mesto je presenetljivo vendar dokaj gladko Nina Češnovar premagala malce poškodovano Janjo Jagrič. Četro mesto je osvojila Klara Skubic iz Grosuplja. V moških dvojicah sta brez večjih težav slavila par Lovrič - Slanc oba Zagreb pred Kelhar ( BK Celje ) - Hotko iz domače ekipe Pišec.
Naslednji turnir na katerem bo Pišečka ekipa spet naskakovala vrh je že konec naslednjega tedna v Zagorju.
Pišece, 5.3.2011
KLEMEN KOS ZMAGOVALEC MEDNARODNEGA PRVENSTVA SLOVENIJE

V soboto, 22.1.2011 je v Podčetrtku potekal tretji mednarodni turnir v speed badmintonu na katerem je od domače ekipe največ pokazal mladinski reprezentant Klemen Kos, ki je brez izgubljenega niza prišel vse do svoje prve zmage na mednarodnih turnirjih za evropsko jakostno lestvico. Maja Sušin se je na turnirju kljub poškodbi pojavila in prebila vse do 5. mesta, kar je njen prvi poraz po dveh letih na mednarodnih turnirjih. Pri fantih je po poškodbi prvič zaigral tudi Tadej Škof, ki pa je imel kondicije in moči samo za uvrstitev v četrt finale. Naslednji velik turnir na katerem bodo nastopili domači igralci bo odprto prvenstvo Madžarske na katerem bo Maja naskakovala finale z katerem se bi prebila med tri najboljše igralke na evropski jakostni lestvici. Pri fantih Tadej Škof in Klemen Kos lovita top 10.
Podčetrtek, 22. 1. 2011MAJA SUŠIN DRUGA DO 19. LET

V soboto 15.1.2011 je v športni dvorani Medvode potekal tretji turnir do 19. let, ki šteje za Slovensko jakostno lestvico. Na turnirju je odlično nastopila Maja Sušin, ki je morala priznati premoč prvi igralki Slovenije do 19. let Kim Novak iz Badmintoskega kluba Ljubljana. Maja je s tem rezultatom resno napovedala boj za končne stopničke letošnje sezone in hkrati dokazala sebi in tudi klubski upravi, da še ni pokazala vsega in da ima še vedno motiv zmagovati.
Medvode, 15.01.2011PRVA LETOŠNJA ZMAGA GRE JANJI JAGRIČ

V soboto 8.1.2011 je v dvorani Kisovec pri Zagorju potekam mednarodni turnir v badmintonu za lestvico Trump na katerem so odlično nastopili igralci Badmintonskega kluba Pišece. Pri dekletih je zmagala Janja Jagrič pred Nino Češnovar obe članice Pišečke ekipe tretja je bila Zagorjanka Lucija Rabuzin. Odlično četrto mesto je osvojila novinka v Pišečki ekipi Barbara Levak, ki je s tem dokazala, da bo v letošnji sezoni prava poživitev za ekipo iz pod Orlice. S tem dosežkom so dekleta dokazala, da kljub odsotnosti Maje Sušin, ki je bila študijsko odsotna lahko igralke iz Pišec še vedno sežejo po najboljših mestih. Pri fantih se je po večmesečni odsotnosti vrnil " oče " Pišečkega badmintona in glavni trener Tadej Škof in na presenečenje vseh odlično odigral vse do pol finala kjer je moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu. Na koncu je osvojil odlično tretje mesto ker je lepa popotnica za začetek novega leta. Nasledni turnir na katerem bodo Pišečki igralci računali na visoko uvrstitev je že naslednjo soboto v Medvodah 3.rank turnir za SJL do 19. let. Za konec bi še pohvalili organizatorja, ki je pripravil lep večer po odigranem turnirju.
Zagorje 8.1.2011V DOMAČI DVORANI MAJA OSVOJILA DVOJNO KRONO

Ob letošnjem praznovanju dvajset letnice igranja badmintona v Pišecah je v dvorani OŠ Pišece potekal dvo dnevni mednarodni turnir v badmintonu in speed badmintonu. V soboto so najprej stopili na igrišče badmintonisti, ki so v zelo močni konkureci pokazali nekaj odličnih tekem. Pri fantih je slavil Celjan, ki igra za badmintonski klub Zagorje Jure Kelher, ki je brez večjih težav slavil proti vodilnem v skupnem šeštevku lestvice Trump Antonijem Lovričom iz Hrvaške.Tretje mesto je osvojil Valenčič Grega iz Kranja. Pri dekletih je slavila domačinka Maja Sušin, ki je brez prave konkurence v dvorani Pišece osvojila že svoj deseti zaporedni turnir. Drugo mesto je prav tako ostalo doma saj je Nina Češnovar po razburljivi igri premagala mlajšo tekmico iz badmintonskega kluba Brežice Kobali Lavro. V moški igri dvojic, sta dokaj gladko zmagala Valenčič - Jakopin iz Kranja. Drugo mesto sta osvojila domačin Klemen Kos in Celjan Jure Kelher.
V nedeljo pa je v isti dvorani potekala najprej predstavitev in nato še turnir v speed badmintonu na katerem je nastopilo 20 igralcev iz Slovenije in tudi Hrvaške. Pri dekletih je tako kot v soboto brez večjih težav zmagala Maja Sušin, ki dokazuje, da je v vrhunski formi pred državnem prevenstvu, ki bo potekal naslednji vikend v Trbovljah. Pri fantih, ki je bila brez nekaterih boljših slovenskih igralcev konkurenca okrnjena je zmaga ostala doma saj sta v finalu nastopila Klemen Kos in Darjan Donevski. Zmagovalec je po tretjem izenačenem setu postal Darjan Donevski. Tretje in četro mesto, pa sta si razdelila igralca iz sosednje Hrvaške. Za največjega osmoljenca turnirja pa lahko omenimo Tadeja Škofa, ki se je v četrt finalu resneje poškodoval in je njegov nastop na državnem prvenstvu še pod velikom vprašanjem. Za konec lahko še omenimo, da je bil dvodnevni turnir kljub slabšemu vremenu dobro obiskan in odlično izpeljan ter, da so se igralci in člani domačega kluba odlično zabavali v priznani vinski kletu kar dolgo v noč.
Pišece, 28.11.20102. TURNIR DO 19 LET

Na drugem turnirju do 19. let, ki je potekal v soboto 6.11.2010 na Mirni sta od pišečkih igralcev sodelovala le Maja in Klemen in oba razočarala z izidom. Maja je v ženski kategoriji v skupinskem delu igrala še dokaj dobro potem pa v osmini finalu čisto popustila in izgubila z štiri leta mlajšo igralko Nastjo Stovanje iz Mirne. S tem porazom je pristala na zanj skromnem petem mesto, kar jo oddaljuje od letošnje želje in to je uvrstitev med najboljše tri za slovensko jakostno lestvico. Klemen Kos je v svoji skupini imel dosti starejše in izkušenejše igralce in je moral priznati premoč vsem trem igralcem. Kljub slabšim izidom sta oba odšla z dvignjenimi glavami saj vesta, da jih konec meseca čaka zelo pomemben mednarodni turnir v domači dvorani in to je turnir ob 20. letnici igranja badmintona v Pišecah.
Mirna, 6. 11. 20106. MEDNARODNO PRVENSTVO CELJA V BADMINTONU

V soboto, 24.10.2010 je v celjski dvorani šolskega športnega centra Celja potekalo že šesto mednarodno prvenstvo v badminonu na katerem so dobro formo potrdili predvsem igralci iz sosednje Hrvaške in ekipe BK Pišec. Pri dekletih je v prvem kakovostnem rezredu zmagala Maja Sušin, ki je dokaj gladko premagala svojo nekdanjo reprezentasnčno soigralko Ano Pio Kumelj iz Medvod. V drugem kakovostnem rezredu je prav tako z malo sreče slavila Pišečanka Nina Češnovar pred Lucijo Rabuzin BK Zagorje. To so sploh prve Ninine najvišje stopnične na katerem od mednarodnih turnirjih serije Trump. Pri fantih je Hrvaški finale dobil Nino Šaban, ki je presenetljivo premgal Antonia Lovrića. Odlično peto mesto je osvojil Klemen Kos, ki je imel malo nesreče v tekmi za medaljo saj je imel že zaključno žogico za zmago.
Po končanem badmintonskem turnirju so se v sosednji dvorani pomerili še najboljši igralci speed badmintona na katerem je pri dekletih brez večje konkurence slavila ena najboljših igralk Evrope Maja Sušin. Pri fantih pa je bilo zelo razburljivo predvsem finale v katerem sta se pomerila tretji igralec Slovenije Tadej Škof, ki je kljub poškodbi zaigral po polletni odsotnosti in novinec na turnirjih Jure Kelher. Tekmeca sta se izmenjavala v vodstvo a na koncu je slavil izkušenejši Tadej Škof, kar je odlična popotnica za prihajajoče se državno prvenstvo na katerem naskakoje sam vrh.
Za konec bi pohvalili še organizatorje, ki so turnir pripravili na najvišjem možnem nivoju. Organizator je poskrbel prav za vse, ki so prišli na turnir saj je izžrebal vsako uro, kar deset bogatih darilnih paketov, odlično vodenje turnirja in kar je še najbolj pomembno zelo bogate nagrade. Dodano lahko samo še to " vidimo se na Celju open 2011 ".
Celje, 24.10.2010


Kresna noč, Pišece in speed badminton zaznamovana v Bohinju

V Bohinju je v soboto 7.8.2010 potekal letošnji zadnji slovenski cup turnir, ki je šte za mednarodno evropsko jakostno lestvico. Turnir je kot zanimivost organiziral BK TEAM PIŠECE ker je zadostna informacija, da je bil turnir izpeljan na zelo visokem nivoju saj imajo v tem klubu že izkušnje z organizacijo takšnih prireditev. Dan turnirja je bil nastavljen tako, da se je hkrati povezal z kresno nočjo, ki je potekala soboto zvečer in s tem privedla rekordno število gledalcev. Kar se tiče igralske zasedbe je pri dekletih bil žal malce okrnjen saj je zaradi dopustov manjkalo kar nekaj deklet med njimi tudi najboljša slovenska igralka Maja Sušin BK TEAM PIŠECE. Zmagala je druga igralka slovenije Helena Halas iz Ljubljane. Pri fantih je bila zgodba malce drugačna saj so bili prisotni skoraj vsi najboljši slovenski igralci, ter kar nekaj novih, mladih igralcev, ki dokazujejo da bodo kmalu resno pretili zdajšnjim najboljšim igralce Slovenije. Zmagovelec turnirja je postal dokaj gladko Sandi Wesseisen ŠD SPEED TRBOVLJE. Dobro formo in lepo igro je pokazal Dejan Mikuš BK TEAM PIŠECE, ki je nakoncu osvojil zanj lepo 5. mesto. To je bil letošnji zadnji turnir pred državnim prvenstvom na katerem pišečka ekipa pričakuje vsaj tri medalje v treh konkurencah.
Bohinj, 7.8.20103. ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE

Na tretjem odprtem prvenstvu Slovenije, ki je poteka konec tedna na ŠC Otočec smo imeli v slovenski reprezentanci veliko zazlogov za slavje. Na turniru je sodelovalo več kot 60 igralcev in igralk iz desetih Evropskih držav. Za največje veselje je poskrbela najboljša slovenska igralka v spedmintonu Maja Sušin ( BK TEAM PIŠECE ), ki je brez večjih težav v finalu premagala svojo starejšo reprezentantsko kolegico iz Ljubljane Heleno Hales in ji s tem vrnila za poraz, ki ji ga je zadala na odprtem prvenstvu Hrvaške, ki je potekal prejšnji konec tedna na Rijeki. S tem rezultatom se je Maja prebila na tretje mesto na svetovni jakostni lestvici, kar je odličen rezultat za našo igralko in slovenski speedminton. Pri fantih je dokaj gladko slavil najboljši svetovni igralec Per Hjalmarson iz Švedske, ki je v finalu premagal prvega slovenskega igralca Mihata Avberška. Pri fantih lahko omenimo še odlično igro Sandija Weseisena, ki je osvojil tretje mesto ter Tadej Škofa ( BK TEAM PIŠECE ), ki je po nesrečnem porazu v 1/4 finalu nakoncu osvojil peto mesto tako kot njegov reprezentančni kolega in povratnik med najboljše Aleš Naraglav. Za veliko slavje naših igralcev pa je poskrbel še najmlajši član slovenske mladinske reprezentance do 16 let Klemen Kos ( BK TEAM PIŠECE ), ki je v zelo močno mladinski konkurenci osvojil tretje mesto in s tem nakazal dobro delo v slovenski mladinski ekipi pod taktirko glavnega trenerja Tadej Škofa. Za konec bi še pohvalili odlično organizacijo turnirja katerega je prvič samostojno v celoti vodila SPEED BADMINTON ZVEZA SLOVENIJE in se s tem odlično organiziranim turnirju dokazala, da lahko prihodnje leto organiziramo evropsko prvenstvo, ki bi bila odllična promocija tega hitro razvijajočega se športa.
Otočec, 19.6.2010
SLOVENCI IZ REKE PRIHAJAJO Z ODLIČNIMI REZULTATI

Na Rijeki je potekal 3. CROATIAN SPEEDMINTON OPEN na katerem so sodelovali skoraj vsi najboljši igralci in igralke sveta. Pri dekletih je bil finale čisto slovenski saj ste se v njem pomerili Maja Sušin članica BK TEAM PIŠECE ter Helena Halas LJUBLJANA. Po zelo izenačeni igri je zmago slavila starejša in izkušenejša Helena, ki je s tem tudi prvič premagala njeno mlajšo tekmici iz Pišec. S tem rezultatom sta si obe igralki odprli možnosti da do konca sezone pridete med najboljše tri na evropski jakostni lestvici, kar bi bilo za slovensko reprezentanco v SPEEDMINTONU velikega pomena. Pri fantih je bilo malenkost drugače saj so SLOVENSKI fantje morali en za drugem pomeriti z najboljšem in nepremagljivem igralci ter številka ena na svetu Švedom Perom Hjalmarsonom. Šved je naše igralce dobival kot po tekočem traku in najprej se je z njem pomiril v 1/4 finalu Tadej Škof, ki je z odlično igro imel celo zaključno žogo za prvi set vendar mu izkušeni Per ni dovolil presenečenja. Nato je v 1/2 finalu nasproti Pera stopil Sandi Weseissen ŠD SPEED TRBOVLJE, ki je bil še bližje saj je Peru odvzel celo set. V finalu je Per pokazal tudi tretjemu slovencu Mihatu Avberšku, da hoče zmagati na Hrvaškem in to je tudi storil z rezultatom 2:0. Skupno gledano smo imeli Slovenci najboljši punci ter tri igralce med prvih osem, kar je lepo vabilo za vse, ki si želite ogledati naslednje veliko mednarodno prvenstvo, ki bo v soboto 19.6.2010 na ŠC Otočec.
Rijeka, 12.6.2010MAJI IN JURETU ČETRTIČ MOPi

V soboto 24.4.2010 je v Pišecah potekal deveti mednarodni turnir v badmintonu "MOPi". V okrnjeni ženski konkurenci je četrtič zapored slavila Maja Sušin pred klubskima igralkama Mojco Omerzel in Nino Češnovar. Tudi v moški konkurenci je že svojo četrto zmago v Pišecah slavil Jure Kelher BK Celje pred Brežičanom Ivan Bambiču ter tretjim Damjan Bašom BK Zagorje. Med najboljših osem se je med domačimi igralci uspelo uvrstiti le Klemen Kosu. Med moškimi dvojicami sta dokaj gladko slavila Ljubljančan Jure Zeletel skupaj z Brežičanom Aljoša Rovan. Po besedah predsednika kluba Tadej Škofa je bilo deveto mednarodno prvenstvo Pišec zelo uspešno in komaj čakajo na jubilejno deseto, ki se bo odvijalo v športni dvorani Term čatež in računajo na največjo udeležbo do sedaj. Pred Pišečkimi igralci badmintona tako do konca letošnje sezone ostaja še državno prvenstvo do 15 let na katerem dokaj visoko cilja Klamen Kos ter zaključni turnir Masters Trump na katerem Maja Sušin brani lansko drugo mesto.
Pišece, 24.4.20103. MEDNARODNO PRVENSTVO ZAGORJA

Soboto, 17.4.2010 je v Zagorju potekal najštevilčnejši mednarodni turnir v Sloveniji v letošnji sezoni na katerem so odlično nastopili dve igralki iz Pišec. Ob delovni odsotnosti Mojce, Janje, Katarine, Klemena in Urbana, ki so veljali za tihe favorite so se turnirja udeležili le Maja in Nina.V ženski kategoriji je zmagala Maja Sušin, ki je v finalu dokaj gladko premagala Rusko igralko Lubo Samarino. V ženski kategoriji drugega razreda je Nina Češnovar osvojila odlično tretje mesto, kar so bile letos njene prve stopničke. Za konec moramo pohvaliti organizatorja, ki je pripravil zelo lepe in bogate nagrade. Naslednji velik mednarodni turnir bo v Pišečki dvorani naslednjo soboto.
Zagorje, 17.4.2010


DVE MEDALJE ZA PIŠEČKO MOŠKO EKIPO NA DRUGEM MEDNARODNEM SLOVENIJA CUP 2010

V soboto, 20.02.2010 je v Kranju potekal drugi Slovenija cup za evropsko jakostno lestvico v speed badmintonu. V zelo močni moški mednarodni konkurenci je slavil Robi Titovšek iz Radeč, ki je v finalu premagal Tadej Škofa (BK Speed team Pišece), ki je po dolgem času spet stopil na oder za stopničke na mednarodnem tekmovanju in se s tem povzpel še za mesto višje na evropski jakostni lestvici. Tudi tretje mesto je osvojil novi igralec BK Speed team Pišec Dejan Mikuš, ki je v prestopnem roku prestopil iz Kranjske ekipe v ekipo BK Speed team Pišece. Pri dekletih je dokaj gladko zmagala Helena Halas Ljubljana, ki iz turnirja v turnir dokazuje odlično nadarjenost te hitre igre. Naslednji mednarodni cup turnir na katerem bodo nastopili vsi najboljši Slovenski igralci bo, 20.3.2010 v Budimpešti na Madžarskem.
Kranj, 20.2.2010ZMAGA OSTALA V SLOVENIJI

"Na drugem mednarodnem prvenstvu Slovenije v speed badmintonu, ki je potekal v Čateških Toplicah je med puncami slavila Maja Sušin, med fanti pa prvi igralec Evrope Per Hjalmarson iz Švedske. Turnirja se je udeležilo rekordno število igralcev in igralk iz osmih držav. Med prijavljenimi dekleti je bilo kar šest igralk, ki so na trenutni jakostni lestvici med najboljšimi desetimi in zato smo še toliko bolj veseli, da je zmaga ostala v domačih rokah. Maji je s to zmago uspel skok na tretje mesto na evropski jakostni lestvici. Pri fantih je dokaj gladko zmagal Per Hjalmarson iz Švedske, ki je v finalu premagal Lazsla Racza iz Madžarske. Slovenski fantje so ostali brez vidnejših rezultatov, saj so bili Tadej Škof, Sandi Wesseisen in Rajmond Hočevar uvrščeni od 9.do 15 mesta. Za konec bi pohvalili še odlično organizacijo, saj je bilo te tri dni v Čatežkih Toplicah zelo pestro in zanimivo tudi izven igrišč.


Maja Sušin državna prvakinja v speed badmintonu, Tadej Škof pa bronast

Trbovlje, 13. december 2009
Speed badminton zveza Slovenije v sodelovanju s ŠD Speed Trbovlje sta bila organizatorja drugega državnega prvenstva v speed badmintonu, ki se je odvijalo v telovadnici OŠ Trbovlje. Na državnem prvenstvu je sodelovalo 35 tekmovalcev. Odlične rezultate so dosegli igralci Badminton kluba Pišece. Maja Sušin je postala državna prvakinja v speed badmintonu. Državno prvenstvo je osvojila brez večjih težav. S tem je tudi potrdila visoko uvrstitev na evropski jakostni lestvici. Med moškimi pa je Tadej Škof osvojil 3. mesto.
Naslednja prireditev bo 30. januarja 2010 drugo mednarodno odprto prvenstvo  Slovenije v speedbadmintonu v športni dvorani v Čateških Toplicah.2. TURNIR DO 19 LET

V badmintonskem centru Bit Ljubljana je v soboto potekal 2. turnir do 19 let za Slovensko jakostno lestvico na katerem je  solidno nastopila tudi Maja Sušin, ki je na koncu osvojila peto mesto. Premoč je morala priznati le kasnejši zmagovalci Živi Repše iz Medvod.
Ljubljana, 4.12.2009MAJA SUŠIN OSVOJILA 2. MESTO, TADEJ ŠKOF PA 5. MESTO NA 5. ODPRTEM PRVENSTVU ŠVICE V SPEED BADMINTONU

"Speedminton klub Gekkos iz Rohra pri Aarau je bil letošnji organizator 5. Odprtega prvenstva Švice v speed badmintonu  z največjem denarnem skladu v leto 2009. Tekmovanja se je udeležilo 97 tekmovalk in tekmovalcev. V kategoriji igralk je Maja Sušin osvojila odlično 2. mesto. Po tem rezultatu bo na evropski jakostni lestvici v speed badmintonu uvrščena med deset najboljših igralk.
Tadej Škof je v močni konkurenci osvojil peto mesto, kar ga bo uvrstilo med 20 najboljših igralcev speed badmintonu v Evropi. Darjan Donevski pa je osvojil 25. mesto. Odlični rezultati igralcev so zelo dobra vzpodbuda in vabilo za gledalce na drugo odrto prvenstvo Slovenije, ki bo 30. januarja 2010 v Termah Čateež.
Rohr, 29.11.2009

KLEMEN KOS DEVETI NA KONEXU

V dvorani Konex je potekal drugi turnir do 15 let za Slovensko jakostno lestvico na katerem je od domačih igralcev nastopil le Klemen Kos in to kar uspešno. Na turnirju je bilo prijavljenih rekordno število igralcev in to kar 38. V prvem in drugem krogu je Klemen dokaj gladko premagal svoje konkurente, ustavilo se mu je pa v 1/8 finalu, kjer ga je po treh nizih na podaljšano tretjo igro premagal Hrvaški igralec Medvedgrada David Landeka. Klemen je tako na koncu osvojil deveto mesto, kar je lep rezultat po krajši odsotnosti zaradi poškodbe.
Ljubljana, 21.11.2009SLOVENCI NAPREDOVALI NA EVROPSKI JAKOSTNI LESTVICI

Na najnovejši Evropski Speed badminton jakostni lestvici so vsi Slovenski igralci in igralke pridobili po nekaj mest. Največji skok je naredila Maja Sušin (Pišece), ki trenutno zaseda 12. mesto in ima lepe moežnosti, da do konca  koledarskega leta pride med najboljših 10. deklet na stari celini. Pri fantih je prav tako na 12. mestu najvišje uvrščen Miha Avberšek (Velenje). Med trideseterico najboljših fantov v Evropi pa so še Tadej Škof (Pišece), Sandi Weseisen (Kranj) ter Dejan Mikuš (Ljubljana), ki mu je uspel skok kar za 32 mest. V mesecu novembru pa se Slovenska  reprezentanca nadeja novih velikih rezultatov, saj se je Aleš Naraglav napotil na močan turnir v Berlin, ki bo potekal čez novemberske praznike. Drugi del Slovenske reprezentance pa se bo udeleežil močnega turnirja v Švicarskem Zurichu, ki bo konec meseca novembra je na tiskovni konferenci pojasnil športni direktor Speed Badminton Zveze Tadej Škof. Za konec pa je še predstavil velik projekt, ki se ga loteva Zveza z organizacijo največjega turnirja v Evropi, ki bo predvidoma 30 in 31.1.2010 v Termah Čateež.
Ljubljana, 30.10.2009

BREŽICE OPEN V SPEED BADMINTONU

V dvorani Gimnazije Brežice je bil v nedeljo turnir v speed badmintonu, ki je potekal v okviru poletnega Brežiškega športnega vikenda. Pri dekletih je brez večjih težav zmagala Maja Sušin pred Urško Kolanc " Redeče " in tretjo Tino Koprivc " Hrastnik ". Pri fantih je odlično igro prikazal državni prvak Miha Avberšek " Velenje " pred domačimom Tadej Škofom " Pišece " in tretje uvrščenim Aleš Naraglavom " Trbovlje ". Turnir je potekal v zelo prijatelskem ambijentu in z odlično organizacijo.
Brežice, 25.10.2009Oglej si slike!

5.CELJE OPEN

V Celju je potekal že peti tradicionalni turnir v badmintonu na katerem je sodelovalo več kot sto igralcev iz Slovenije in Hrvaške. Letos je bila Pišečka ekipa kar številčna in tudi uspešna. V kategoriji ženske posamezno je dokaj gladko zmagala Maja Sušin, Mojca Omerzel in Nina Češnovar pa so zasedli dobro deveto mesto. Pri fantih smo imeli v kategoriji le Klemen Kosa, ki je z odlično igro osvojil dvanajsto mesto. V mladinski kategoriji  so se odlično odrezale Janja Jagrič in Katarina Kukovičič, ki sta brez večjih težav prišli v finale. V mladinski kategoriji ženskih dvojic sta brez večjih težav slavili Janja in Katarina. Nina češnovar pa je z svojo partnerko osvojila drugo mesto. Malce so razočarale le Maja in Bojana Klavs "Zagorje" v kategoriji ženskih dvojic, ki sta osvojili zanj skromno tretje mesto. Radi bi še pohvalili odlično organizacijo in dali vzpodbudo za naprej saj je Celjski turnir še enkrat dokazal,da gre za največji turnir v Sloveniji.
Celje, 24.10.2009

NIZKA UDELEŽBA TURNIRJA NA MIRNI

Letošnjega prvega C turnirja za jakostno lestvico BZS se je na Mirni udeležilo rekordno malo igralk in igralcev. Pri fantih sta bila prijavljena le dva, tako da smo že v prvi tekmi videli finale in to z našim Klemenom na čelo. Klemen je finalno tekmo začel zelo dobro vendar je moral na koncu priznati premoč izkušenejšemu domačinu Aleks Mikliču z reultatom 16:21 in 15:21. V ženski kategoriji pa je bilo moč gledati igro le igralk iz Pišec, saj ni bilo prijavljene nobene igralke iz drugod. Zmagala je brez težav Maja Sušin pred Mojco Omerzel in tretjo Nino Češnovar, ki je presenetljivo premagala Janjo Jagrič, peto mesto pa je osvojila Katerina Kukovičič. Organizator BK Tom iz Mirne pa se je na koncu izkazal z lepimi nagradami za  skoraj vse nastopajoče.
Mirna, 18.10.2009V nedeljo, 11.10.2009 je v Samoborju (Hrvaška) potekala dobrodelna prireditev RTL Pomaže djeci in druge igre brez granice na katerem so zbirali denar za otroke. Na prireditvi, ki je bila zelo lepo obiskana pa je tudi potekal humanitarni turnir v speed badmintonu. Na turnirju, ki je bolj kot zares pomenil sodelovati in pomagati otrokom je brez večjih težav zmagal Tadej Škof in je z lepim sloganom podaril nagrade v humanitarne namene.
Samobor, 11.10.2009BREŽICE OPEN V PIŠEČKIH ROKAH

V Brežicah je potekal tradicionalni mednarodni turnir v badmintonu, ki je štel za Trump jakostno lestvico in na katerem je nastopili rekordno število igralcev in igralk iz Hrvaške in Slovenije. V kategoriji deklet je zmagala Maja Sušin, ki je dokaj suvereno premagala klubsko igralko Mojco Omerzel, ki se je po pol letni odsotnosti vrnila na igrišča. Tudi  na tekmi za tretje mesto so se pomerile igralke iz Pišec, slavila pa je Janja Jagrič, ki je po težkem dvoboju premagala  Katarino Kukovičič. V moški konkurenci je Klemen Kos kot edini predstavnik iz Pišec žal izgubil uvodno tekmo z Hrvaškim predstavnikom in je s tem osvojil končno 18. mesto. Pohvalimo lahko še organizatorja, ki se je potrudil za lepe nagrade in lepo izpeljan turnir.
Brežice, 10.10.2009

SLOVENSKI 2. BALKAN OPEN

V Beogradu je v soboto 19.9.2009 potekal drugi Balkan open v speed badmintonu na katerem je nastopilo rekordno število igralcev iz vse Evrope, med njimi tudi pet Slovencov, ki so dosegli vrhunski rezultat. V močni ženski konkurenci je Maja Sušin v finalu dokaj gladko premagala prvo Srbsko igralko Gordano Nagulić z rezultatom 16:6, 16:9 in s tem napovedala resno kandidaturo za končno tretje mesto na ženski Evropski jakostni lestvici. Tudi med fanti je z odliko igral Sandi Weseisen, ki jo brez izgubljenega niza prišel vse do finala in tam gladko zmagal prvega Srbskega igralca Miroslava Stojanovića. Aleš Naraglav je pokazal eno svojih boljših iger in osvojil peto mesto, Darijan Donovski pa je na svojem prvem turnirju osvojil lepo 17. mesto. Tadej Škof, ki je bil pred nekaj dnevi na Speed Badmintonski Zvezi Slovenije izvoljen v funkcijo športnega direktora pa je bolj kot za svojo igro skrbel za svoje varovance in to zelo uspešno. Po kančanem turnirju je Tadej Škof za Srbski radio povedal: Slovenija ima prihodnje leto v Evropi 3 igralce med desetimi najboljšimi ter dva najmočnejša turnirja " Kranjska Gora ter Terme Čatež". Naslednji turnir na katerem bodo naši gralci nastopili pa je najmnožični turnir v Berlinu prvega Novembra, do takrat pa naj naši fantje in dekleta pridno trenirajo.
Beograd, 19.9.2009Oglej si slike!

MAJA ZNOVA NA VRHU

V Kranjski gori je potekal drugi mednarodni turnir v speedmintonu katerega se je udeležilo rekordno število igralcev in igralk iz 7 Evropskih držav. V ženski konkurenci je Maja Sušin igrala odlično in osvojila prvo mesto pred dvema Srbskima igralkama ki sta na letošnem evropskem prvenstvu bili med osmimi najboljšimi igralkami v evropi. To je Majina druga zmaga na kakšnem mednarodnem turnirju, ki šteje za evropsko jakostno lestvico. V moški konkurenci je Tadej Škof osvojil dokaj solidno deveto mesto. Naslednji velik turnir " 2. INDOR SLOVENIA OPEN " katerega nagradni sklad bo najvišji do sedaj v Evropi bo potekal v mesecu Januarju prihodnje leto v Brežicah, glavni organizator turnirja pa bo prav domači klub BK Speed team Pišece v sodelovanju z Speed badminton Zvezo Slovenije.
Kranjska gora, 30.8.2009

PRIPRAVE 2009

Letošnjih priprav se je udeležilo 15 igralcev med katerimi smo pogrešali kar nekaj obetavnih domačih igralcev, saj so se po lanski slabi sezoni odločili, da bodo prenehali z aktivnim igranjem badmintona, obenem nas pa veseli, da je prva ekipa osmih igralcev in igralk ostala nespremenjena in bo tudi v sezoni ki prihaja krojila vrh Slovenskega badmintona.
Pišece, 22.8.2009

MAJA ZMAGALA NA KRESNO NOČ V BOHINJU

Na 1. turnirju za pokal Bohinja v speedmintonu, ki je potekal vzporedno z veliko turistično prireditvijo Kresna noč na Bohinju se je odlično odrezala Maja Sušin, ki je v članski ženski kategoriji osvojila prvo mesto in s tem rezultatom dokazala, da ji bo letos težko odvzeti krono najboljše igralke v Sloveniji. Njen trener Tadej Škof je njeno igro ocenil celo tako dobro, da bi lahko v letosnji sezoni  Maja postala tretje igralka v Evropi. Naslednji turnir na katerem imajo člani BK SPEED TEAM PIŠECE zelo velike cilje pa je 2. odprto prvenstvo Slovenije v Kranjski gori, ki bo zadnji vikend v mesecu avgustu in prav tam bosta naša najboljša igralca Tadej Škof in Maja Sušin probala osvojiti najvišjo stopničko.
Bohinj, 8. 8. 2009

PIŠECE KOLESARI

V soboto 4.7.2009 smo člani BKP kluba pripravili 2. KOLESARJENJE PO PIŠECAH, katerega se je udeležilo več kot 30 kolesarjev. Po uspešno izpeljanem dnevu smo se tudi malo pozabavali vse do jutranjih ur....2. EVROPSKO PRVENSTVO V SPEEDMINTONU

Beograd je 27.6.2009 gostil drugo evropsko prvenstvo v speedmintonu, ki je bilo za Slovenske igralce zelo uspešno. Med 105 igralci iz 15 držav se je najboljše odrezal Miha Avberšek, ki je zasedel šesto mesto ter Dejan Mikuš osmo mesto. Ostali naši igralci " Tadej Škof, Sandi Weseisen, Aleš Naraglav, Rajmond Hočevar in Drago Kališek "  so se uvrstili med 12 in 20 mestom. Evropsko krono je zadržal Šved Per Hjalmerson, ki je v razburljivem finalu premagal vodilnega na evropski jakostni lestvici Nemca Daniela Gossena. Ekipno gledano je Slovenska reprezentanca imela največ igralcev med prvimi dvajsetimi, kar je zelo lepa popotnica za naslednje veliko tekmovanje, ki bo v Kranjski gori " 2. SLOVENIA OPEN " na mivki.Oglej si slike!

2. SPEEDMINTON CROATIA OPEN

V nedeljo 14.6.2009 je v Rijeki potekal 2. Hrvaški mednarodni turnir v speedmintonu za evropsko jakostno lestvico na katerem so  odlično nastopili prav vsi Slovenski igralci. Naslov najboljšega na turnirju si je priigral Miha Avberšek " Velenje " drugi je bil Sandi Weseisen " Kranj " ter tretji Tadej Škof " Pišece " . Tudi ostali naši " Aleš, Drago, Rajmond in Dejan so bili v zgornjem delu končne lestvice. Turnirja so se udeležili najboljši igralci iz Hrvaške, Srbije, Madžarske in Slovenije vendar  niso bili kos naši močni reprezentanci, ki jo konec meseca čaka evropsko prvanstvo v Beogradu.MAJA SUŠIN OSVOJILA 3. MESTO NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

V soboto 6.6.2009 je v Kungoti potekalo državno prvenstvo do 17 na katerem je sodelovala tudi Maja Sušin in to kar zelo uspešno. V kategoriji ženskih dvojic in mix je osvojila 5.mesto. V kategoriji ženske posamezno pa ji je pot v finale presenetljivo prekrižala Kim Novak, ki jo je po maratonskem dvoboju premagala z rezultatom 2 proti 1. V letošnji sezoni smo v klubu veliko stavili prav na Majo in ob enem upali na njen finale na državnem prvenstvu a se žal ni izšlo. Po končanem turnirju je Maja povedala, da je tudi tretje mesto zanjo velik uspeh in se v tako malem klubu kot smo mi to tudi zavedamo in strinjamo. S tem turnirjem se je tudi končala letošnja sezona v badmintonu, ki je bila za nas med naj uspešnimi do sedaj.

MASTERS LIGE TRUMP

V soboto 30.5.2009 je v športnem centru Dolgi most potekal masters turnir serije Trump na katerem so od domačih igralk sodelovale le Maja Sušin in Nina Češnovar. Nina je po dobrih igrah osvojila samo deveto mesto ker je za njo zelo lep uspeh medtem ko je Maja Sušin presenetljivo izgubila v finalu in osvojila drugo mesto. S tem turnirjem se je končala letošnja sezona Trump turnirjev, ki je bila za nas zelo uspešna. Pohvaliti moramo vse klube in organizatorje, ki so pripravljali turnirje za serijo Trump, saj so bili na zelo visokem nivoju.MOJCA IN JANJA NA STOPNIČKAH 

V soboto je v športni dvorani Zagorje potekalo 2. tekmovanje za pokal Zagorja, ki ga je organiziral Badmintonski klub Zagorje. Na samem začetku moramo pohvaliti odlično organizacijo turnirja in člane domačega kluba, da so uspeli po dolgem času v Sloveniji spet imeti prijavljenih več kot 100 igralk in igralcev iz cele Slovenije. Ob odsotnosti Maje, Tonija in Klemena smo vse adute domačega kluba vložili v Mojco Omerzel in ona nam je to vrnila z odličnim tretjim mestom v članski absolutni kategoriji. Med mladinkami se je najbolj odrezala Janja Jagrič, ki je osvojila tretje mesto tik za njo se je pa uvrstila Nina Češnovar. Prvič pa je na kakšnem tujem turnirju nastopil tudi mladi Matic Černec, ki je osvojil zelo lepo 7. mesto od dvajsetih fantov v mladinski kategoriji. Na koncu pa lahko samo še enkrat čestitamo organizatorju in dodamo " vidimo se drugo leto " .
Zagorje, 25.4.20098. MOPi 2009 TRETJIČ V ROKE MAJI IN JURETU

 

V ponedeljek, 13.4.2009, je v dvorani Osnovne šole Pišece potekal 8.mednarodni turnir v badmintonu za člane in članice. Med fanti je tretjič zapored slavil Jure Kelher (BK Celje) pred Ivanom Bambičom (BK Brežice) in Damjanom Bašom (BK Zagorje). Najboljši od domačih igralcev je bil Klemen Kos s sedmim mestom. Pri dekletih je slavila Maja Sušin pred Mojco Omerzel in Janjo Jagrič, vse tri igralke badmintonskega kluba Pišece. Letošnji turnir mogoče ni imel vrhunske zasedbe, je pa postregel z lepimi igrami predvsem novih mladih igralcev. Neslednje leto se bomo organizatorji poskusili spet potruditi, da pripeljemo zveneča imena Slovenskega badmintona v našo dvorano. (zmagovalci Mopi turnirja v preteklih letih so bili: Andrej Pohar, Maja Tvrdy, Miha Šepec ml.,...).
Pišece, 13.4.2009MAJA ZMAGALA DRUGIČ NA MIRNI

 

V soboto, 14 marca je potekal na Mirni turnir za točke Trump, na katerem so sodelovali tudi igralci in igralke iz Pišec in to zelo uspešno. Med dekleti je gladko zmagala Maja Sušin, tretja je bila Mojca Omerzel na četrto mesto pa se je uvrstila Nina Češnovar. Med fanti je Klemen Kos osvojil zanj odlično peto mesto. Za konec moramo pohvaliti še organizatorja, ki je pripravil bogate praktične nagrade in izvedbo samega turnirja.
Mirna, 14.3.2009MAJA ZMAGALA NA B TURNIRJU

 

V nedeljo, 8.3.2009 je v dvorani Mirnske Osnovne šole potekal drugi turnir B za Slovensko jakostno lestvico, na katerem je barvo Pišec branila le Maja Sušin in to zelo uspešno. V zelo razburljivem ženskem finalu je premagala, njeno veliko konkurentko  med mladinkami, domačinko Jerco Bajuk z rezultatom 2:1. Sama igra Meje je pokazala, da je njena igra iz dneva v dan boljša in da resno kandidira na državnem prvenstvo U-17 za eno od mest, ki prinaša medalje. Naslednji turnir na katerem bodo nastopili domeči igralci, bo naslednjo nedeljo v isti dvorani.2. ZLATA ŽOGICA CELJE "NAJVEČ ZLATIH V PIŠECE"

V soboto, 28.2.2009 je potekal v dvorani Golovec močan mednarodni turnir v badmintonu, na katerem so zelo uspešno nastopili člani domačega kluba iz Pišec. V kategoriji ženske posamezno tekmovalna skupina je med dekleti zmagala Maja Sušin, ki je s tem pokazala, da je še vedno ena od najboljših mladih igralk v Sloveniji. V karegoriji ženske posamezno druga skupina je prav tako slavila domača igralka Nina Češnovar, ki lepo stopa po stopinjah njene starejše vzornice Maje. Piko na i pa je naredila še Janja Jagrič, ki je prav tako zmagala v kategoriji ženske posamezno U-15. Od fantov je nastopil le Klemen Kos, ki je osvojil zelo dobro drugo mesto v kategoriji U-15. Pohvalili bi še organizacijo turnirja, ki je bila na zelo visoki ravni.
Celje, 28.2.2009

Slovenska reprezentanca uspešna na Madžarskem

Budimpešta je gostila 1. Madžarska open v speedmintonu katerega so se udeležili tudi najboljši Slovenski igralci in to kar zelo uspešno. Med 85 igralci iz cele Evrope se je vsem petim našim igralcev uspelo uvrstiti v osmino finale. Statistika naših igralcev je bila: Sandi Weseisen 5. zmag in 1. poraz, Tadej Škof 4. zmage in 2. poraza, Drago Kališek ( U-40 ) 3. zmage in 1. poraz,  Dejan Mikuš 3. zmage in 2. poraza ter Aleš Naraglav 2. zmage in 2. poraza. Zmagovalec turnirja je bil prvi igralec evropske jakostne lestvice Daniel Goosen pred Renejem Lewickijem. Naslednji turnir na katerm bodo nastopili naši igralci bo v Parizu v mesecu Maju do takrat pa naj naši fantje lepo trenirajo.
Budimpešta, 28.2.2009Oglej si slike!

BRAVO NAŠI - BREŽICE OPEN 2009

V soboto je potekal v dvorani Brežiške Gimnazije " Brežice open 2009" katerega so se udeležili tudi naketeri mlajši člani BK Pišec in to zelo uspešno. Med članicami je zmagala Maja Sušin pred Mojco Omerzel tretja pa je bila presenetjivo Nina Češnovar tudi članica BK Pišec, ki je tako prvič nastopila na kakšnem članskem turnirji in osvojila medaljo. Na mladinskem turnirju U-15 pa je zmago med fanti slavil Klemen Kos iz BK Pišece pred Ionom Cegodarjiem BK Brežice. Pri deklicah U-15 pa je zmagala Janja Jagrič pred Katarino Kukovičič obe članice BK Pišec. Starejših članov na turnirju zaradi poškodb ni bilo.
Brežice, 7.2.20091.INDOOR SPEEDMINTON OPEN SLOVENIJA
MAJA IN TADEJ NA STOPNIČKAH

V soboto, 31.1.2009 je v Termah čatež potekal močan mednarodni turnir v speedmintonu na katerem so sodelovali igralci in igralke iz Švice, Madžarske, Srbije, Hrvaške, Anglije in Slovenije. V Slovenskem taboru so največ pričakovali v ženski kategoriji v kateri je nastopila tudi ena najbolj prospektivnih Slovenskih mladih igralk Maja Sušin in to je tudi opravičila z turnirsko zmago. Pri fantih je slavil zmago Madžarski igralec Istven Ferenczi ki je v finalu premagal Sandija Weseisena. Tretje mesto sta si razdelila domačim Tadej Škof ter Hrvaški igralec Damir Ilič. Kar se tiče organizacije turnirja je treba povdarit, da je bil turnir organiziran na zelo visokem nivoju, kar so potrdili tudi visoki gostje iz Speedmintona igralci kateri so nastopali predvsem pa veliko število obiskovalcev. Sam turnir je spremljalo kar veliko število novinarjev  različnih medijev kar nas pa najbolj veseli prišli so tudi iz tujine. Kaj več o samem turnirju pa povedo slike. Naslednji turnir na katerem bodo nastopili naši igralci bo 28.2.2009 v Budimpešti.ZAHVALA

 V imenu organizatorja turnirja bi se radi zahvalili županu Občine Brežice gospodu Ivanu Molanu za pomoč pri izvedbi turnirja ter pod županji Občine Brežice gospe Patriciji Čular za pozdravni govor in odprtje turnirja. Ob tej priložnosti pa bi se zahvalili še drugim donatorjem, ki so nam pomagali pri organizaciji tako velikega turnirja: Terme Čatež d.d. , Nova KBM d.d. - podružnica Brežice, Nakupovalni center Brežice - gospod Marjan Kolman, Nold d.o.o. Dobova - gospod Stane Ostrelič, KB-WIN - gospod Bojan Kostevc ter vsem medijskim hišam, ki so oglaševali naš turnir in objavili rezultate turnirja. SLABO DELO ZVEZE

Slovenski badminton je v čedalje večji krizi. Krivo je slabo vodstvo, zato pozivam predsednika in člane uprave naj čimprej odstopijo, da se še reši Slovenski badminton. Kmalu celoten članek iz dnevnega časopisa.USPEŠNO IZVEDENA SOBOTA V PIŠECAH

V soboto, 20.12.2008 je dvorani OŠ Pišece potekal 1.JUNIOR OPEN za dekleta in fante do 17 let. Pri dekletih je zmago slavila domačinka Maja Sušin , ki je v finalu premagala Katarino Jagodić iz Zagrebškega Purgerja tretja pa je bila Mojca Omerzel, ki se vrača po poškodbi kolena po polletni odsotnosti. Pri fantih je zmago slavil domači igralec Klemen Kos, ki pa ni imel prave konkurence. Med dvojicami, sta zmago slavila Brežičana Aljoša Rovan in Ivan Bambič pred Majo Sušin in Katarino Jagodič na tretje mesto pa sta se uvrstila domačin Tadej Škof ter Franc Horvat iz Velike Nedelje.  Zaradi premajhnega števila prijav dvojic je vseh osem parov igralo v eni skupni konkuranci. Najbolj razburljivo pa je bilo dogajanje pri moški in ženski kategoriji posamezno, ki je štel tudi za jakostno lestvico BZS. Med fanti je zmagal Brežičan Aljoša Rovan, ki je v razburljivem finalu premagal  klubskega kolega Ivana Bambiča, tretji pa je bil Franc Horvat iz Velike Nedelje. Pri dekletih pa je slavila Zagrebčanka Katarina Jagodič pred domačinko Mojco Omerzel ter presenetljivo tretjo Nino Češnovar prav tako iz domačega kluba. V klubu smo zadovolni, da smo tudi v letu 2008, ki gre počasi proti koncu organizirali vse turnirje, ki smo jih imali v celoletnem planu.
Pišece, 20.12.2008 

Oglej si slike!

NOVOLETNA ZABAVA BK PIŠECE 2008

V soboto, 6.12.2008 smo imeli novoletno rajanje vseh članov in simpatizerjev domačega kluba. Na novoletno zabavo je prišlo približno polovica vseh članov kluba in vendar smo se vseeno noro zabavali in vstrajali vse do jutranjih uric. Kaj več bi bilo nepotrebno pisati, saj slike povedo vse.TADEJ ŠKOF OSVOJIL 2. MESTO NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V SPEEDMINTONU

V dvorani Golovec je 16.11.2008 potekalo 1. državno prvenstvo v speedmintonu. Na zaključni turnir se je uvrstilo 16 najboljših igralcev iz vse Slovenije. Med favoriti za visoko mesto je bil tudi naš Tadej Škof in to je tudi opravičil z drugim mestom na turnirju. Tekmovalni sistem turnirja je bil zelo naporen saj so se fantje prvo pomerili v dveh skupinah po osem igralcev. V prvi skupini je Tadej zmagal vseh sedem tekem brez izgubljenega niza. Nato se je v 1/4 finalu  pomeril z Lukatom Avberškom in ga premagal 16-10 ter 16-12. V 1/2 finalu je gladko premagal do tedaj najboljšega Slovenca Dejana Mikoša 16-12 ter 16-8. V finalu pa sta se pomerila do takrat še neporažena Tadej in Miha Avberšek. Ker je bila finalna tekma za oba že deseta v tistem dnevu je bilo videti da obema primanjkuje moči in tudi živci so bili kar napeti. V drugem setu pri vodstvu 13 proti 6 za Tadeja pa se je začelo. Žogica, ki je po Tadejevem padla v polje ni  nasprotnik hotel priznati in je trdil, da je bila zunaj. Našega igralca je to tako rezjezilo, da  mu je priporočal naj to točko ponovita, vendar nasprotnik tega ni želel storiti. Nato Tadej stopi do nasprotnika in mu čestita za "zmago" brez nadalnje borbe. Tako je končni rezultat turnirja sledeč: 1.mesto Miha Avberšek (Velenje), 2.mesto Tadej Škof (Pišece), 3.mesto Sandi Weisseiten (Kranj) ter 4.mesto Dejan Mikoš. Turnir je odlično organiziralo športno društvo speed iz Trbovlja. Naslednji turnir bo Slovenija open nekje v občini Brežice, organizacijo pa je prevzel domači klub iz Pišec.
Celje, 16.11.20082. TURNIR DO 17 LET

V Ljubljani je v soboto 8.11.2008 potekal drugi turnir do 17 let na katerem je od domačih igralcev nastopila žal samo Maja Sušin. Ker se njena forma iz dneva v dan izboljšuje, smo v klubu pričakovali uvrstitev med tri najboljše, vendar moramo žal povedati, da je v četrtfinalu nastopila preslabo, da bi premagala Kim Novak iz BK Ljubljana in je s porazom osvojila nakoncu peto mesto. Po tekmi je Maja povedala " Kim igra čuden badminton, za zdaj zmaguje......" . Turnir je pokazal, da bo letošnje državno prvenstvo v zečetku junija 2009 zelo zanimivo, saj je kar šest deklet tako izenačenih, da lahko vsaka vsako premaga. Naslednji preiskus moči med dekleti in fanti do 17 let bo, domači turnir Pišece Junior open 2008, ki bo prihodnji mesec v dvorani OŠ Pišece.
Ljubljana, 8.11.2008OBČINSKO PRVENSTVO V BADMINTONU

V Pišecah smo organizirali šolsko občinsko prvenstvo v badmintonu,katerega so se udeležili osnovnošolci iz celotne občine. Prijavljeno je bilo več kot 50 osnovnošolcev iz 5 osnovnih šol. V klubu smo zaskrbljeni predvsem zaradi vsakoletnega upadanja število igralcev in igralk badmintona in bomo s namenom po povečanju popularnosti občinskega badmintona letos uvedli šolsko ligo in kakšen turnir več kot lani. Pri tem projektu pa upamo, da bomo uspeli pridobiti kakšne donatorje, saj brez njih ni možno speljati takšne projekte.
Pišece, 27.10.2008

Oglej si galerijo!

4. CELJE OPEN 2008

V soboto 25.10.2008 je v dvorani Golovec potekal četrti mednarodni turnir Celja ter 1. B turnir za jakostno lestvico BZS-ja. Na turnirju je bilo prijavljenih več kot sto igralcev in igralk iz Avstrije, Hrvaške ter Slovenije. Člani badmintonskega kluba iz Pišec, so se na turnir odpravili kar v polni zasedbi in tudi računali so na kar nekaj medelj, žal pa so se morali zadostiti samo z drugim mestom Maje Sušin v kategoriji ženske posamezno 1.skupina. Katarina Kukovičič, Janja Jagrič ter Nina Češnovar so v kategoriji ženske posamezno 3. skupina osvojile mesta od 9. do 16. med 30 tekmovalkami in s tem pokazale da bodo kmalu začele posagati po visokih mestih. Klemen Kos pa je v kategoriji moški posamezno 3. skopina osvojil 10. mesto. Maja se je udeležila tudi močnega B turnirja na katerem je zasedla 6. mesto, zmagala pa je Živa Repše iz BK Medvode. V kategoriji ženskih dvojic sta Maja Sušin ter Bojana Klavs BK Zagorje po dobrem začetku prepustili dvoboj zaradi grdega, žaljivega ter ne športnega obnašanja njihovih nasprotnicam. Kar se tiče same organizacije 4. Celje open turnirja je bila zelo na visokem nivoju. Kar se tiče pa 1. B turnirja BZSv letošnji sezoni pa bi radi opomnili, da zveza ni poslala niti vrhovnega sodnika kakor tudi ni poskrbela za druge stvari, ki so obvezne za izvedbo takšnega turnirja. V našem klubu pa se že veselimo naslednjega turnirja v Celju saj menimo, da tako velik turnir veliko pripomore k popularnosti in promociji Slovenskega badmintona.
Celje, 25.10.2008

Oglej si slike!

SKUPNI TRENINGI

V nedeljo 19.10.2008 se je naša najboljša igralka Maja Sušin, udeležila skupnih reprezentančnih priprav pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije. V našem klubu zelo podpiramo takšen pristop dela z mladimi upi, saj edino dobro, kvalitetno, organizirano in skupno delo vseh stokovnjakov prinaša določene uspehe Slovenskih igralcev in igralk v mednarodnem prostoru. Upamo, da bo BZS-ju uspelo izpeljati začrtan plan, ki so si ga zastavili za letošnjo sezonu in bo mejnih za naprej. V klubu smo se tudi zavzeli, da bi nekako pomagali pri takšnem projektu in smo zvezi ponudili vikend treninga v Pišecah v mesecu decembru med katerem bo tudi turnir Pišece open U-17.
Dolgi most, 19.10.20081. TURNIR DO 15. LET

V soboto 4.10.2008 je na Mirni potekal prvi mladinski turnir do 15 let katerga sta se udeležila dva mlada upa domačega kluba Klemen Kos ter Urban Kovačič. Prijavljenih je bilo 38 fantov ter 22 deklet iz 10 Slovenskih in Hrvaških klubov. Urban je žal moral igrati predkolo, ter moral priznati premoč Sašoti Grubar 14-21,12-21 iz bratskega kluba Zagorje. Klemen pa je v prvem kolu moral priznati premoč odličnemu Hrvaškemu igralcu Filipu Špoljarecu 19-21 17-21. Turnir je bil zelo lepo organiziran z strani badmintonskega kluba iz Mirne.
Mirna, 4.10.2008BALKAN OPEN V SPEEDMINTONU

V Beogradu je v prelepi novi dvorani potekal 1. Balkan open v speedmintonu na katerem so sodelovali tudi trije Slovenci, med katerimi je bil tudi naš predsednik Tadej Škof. Prijavljenih je bilo 22 igralcev iz Srbije, Črne Gore, Anglije, Madžarske in Slovenije. Slovenski tris se je skozi kvalifikacije uvrstil dokaj prepričljivo v 1/8 finale, nato pa so v 1/4 finalu eden za drugim izgubili in so se tako morali zadovoljiti z dejstvom, da bodo morali kar med sabo igrati za mesta od 5 do 8. Največ sreče in tudi znanja je prikazal Tadej Škof, ki je tako osvojil 5 mesto za njim pa sta se uvrstila Aleš Naraglav ter Dejan Mikuš. Zmagovalec je bil presenetljivo prvak Črne Gore Miloš Kojaševič, ki je v razburljivem finalu premagal prvaka Srbije Miroslava Stojanoviča. Tretji je bil domačin Vukašin Petrović. Za finalne tekme turnirja je bila dvorana premajhna, saj je bilo približno 500 gledalcev kar pomeni, da ima speedminton veliko prihodnost ne samo v Srbiji ampak tudi pri nas. Še enkrat bi pohvalili organizatorje, ki so se potrudili več kot 100 %, da je turnir potekal na tako visokem nivoju. Naslednji turnir bo konec oktobra v Berlinu, do takrat pa naj Slovenski fantje kar pridno trenirajo.

Oglej si slike!MAJA PETA, TONI POŠKODOVAN

Pred začetkom letošnje sezone, smo si v klubu začrtali visoke cilje predvsem v kategoriji U-17 kjer sta Maja Sušin in Toni Hotko veljala za možna polfinalista na vsakem turnirju. Žal moramo po prvem turnirju povedati, da se je Toni rahlo poškodoval in je njegova letošnja sezona pod vprašajem, Maja pa je sezono začela z skromnim petim mesto na 1. turnirju, ki je potekal v Bit centru Ljubljana. V sezoni, ki se je pravkar začela, bo letos vsaj šest enakovrednih deklet, ki se bodo borile za prva tri mesta na Slovenski lastvici. Naslednji turnir, ki se ga bomo udeležili je že prihodnji vikend v Kungoti in to U-13.POROČILO UO

Na zadnjem sestanku UO BK Pišec je predsednik podal poročilo iz katerega je bilo jasno, da je klub pred začetkom sezone 2008/09 v veliki finančni krizi. V klubu smo si pred začetkom sezone zadali cilj, pridobiti nekaj novih sponzorjev ali donatorjev, da bi s tem poplačati dolgove iz lanske sezone in začeti novo sezono z ničlo, kar pa nam do danes tega še ni uspelo uresničiti. Kar se tiče trenerskih honorarjev, nam je občina Brežice in nekaj donatorjev že zagotovila denar za celotno prihajajočo sezono, ostane nam samo še plačilo štartnin in prevoza. UO BK Pišece si je tudi zadal cilj, da do konca septembra nabavi za vse aktivne igralce novo kolekcijo tekstila, saj je stara pri določenih igralcih že v kar slabem stanju. UO je potrdil tudi višino nagrade, ki jo prejme določeni igralec ob doseženem uspehu na turnirju. Turnirji pod okriljem BZS: 1.mesto 500€ , 2.mesto 250€ , 3.mesto 100€. Trump in ostali turnirji: 1.mesto 200€ , 2.mesto 100€ , 3.mesto 50€. Upamo, da bomo s tekšnimi nagradami naše igralce samo še spodbudili k večjem in resnejšem delu.
Pišece, 29.8.2008ZAČETEK SEZONE

Za nami so skupne priprave, ki so tudi letos potekale po planu, ki smo si ga v klubu zadali. V letošnji sezoni bomo dali prednost pridobivanju novih mlajših članov " začetniki " predvsem zato, ker smo v klubu ugotovili da nam je največ upadlo članstvo med 11 in 16 let starosti. Tudi letos bomo imeli šolo badmintona po petih različnih osnovnih šolah. Kar se tiče starejše zasedbe pa največ pričakujemo od Maje Sušin, Toni Hotka ter Marka Račiča, ki se bodo redno udeleževali turnirjev pod okriljem BZS, vsi ostali pa bodo imeli večji povdarek udeležbe na Trumpovih turnirjih.
  V klubu še vedno povdarjamo dejstvo da Badmintonska zveza Slovenije premalo oziroma skoraj nič ne dela za samo promocijo ter kakovost slovenskega badmintona.POKAL BK PIŠECE 2008

Letošnji zaključek sezone smo si v klubu zaželeli tako, da smo organizirali turnir za pokal BK Pišec ter klubsko zabavo za vse ljubitelje badmintona. Sam turnir je bil v okviru Brežiškega športnega vikenda 2008, ki ga organizira Športna zveza Brežice v sodelovanjem z klubi. Kaj več bi bilo brez veze pisati saj slike povedo vse.

Oglej si slike!

BAMBUS CUP IZOLA 2008

 

V soboto, 31.05.2008 je bil v Izoli 2. bambus cup v badmintonu, katerega se je udeležilo preko 100 igralcev in igralk iz dvajsetih klubov. Igralci badmintonskega kluba Pišece so domov odnesli pokal za prvo mesto med dekleti. V kategoriji do 15 let je bil Klemen Kos zelo blizu stopničk, saj je za tretje mesto izgubil šele po podaljšani igri. Med člani je David Živič nastopil v prvi kakovostni skupini in osvojil 12.mesto, zato pa je Maja Sušin zopet pokazala, da je igralka velikih turnirjev kar je dokazala, da ni na turnirju izgubila niti enega samega seta in je tako osvojila že letos svoj šesti turnir serije Trump od desetih na keterih je sodelovala ( 3 x druga in 1 x tretja ). Mojca Omerzel pa je osvojila 12. mesto. ŠD BAMBUS pa so se dokazal kot zelo dobri organizatorji, saj so turnir izpeljali na zelo visoki ravni veliko boljše in kvalitetnejše  kot nekateri klubi, ki so člani Badmintonske zveze Slovenije, in to kljub temu da sami niso člani BZS.
Oglej si slike!MASTERS TRUMP LIGE

V soboto 17.5.2008 je bil na Dolgem mostu v Ljubljani zaključni turnir serije Trump, katerega se je udeležilo 36 fantov in 14 deklet iz cele Slovenije. Na turnirju, ki je bil zelo dobro organiziran, saj je organizator poskrbel za brezplačno hrano, pijačo in ter dobro voljo pozno v noč je nastopila le Maja Sušin, ki je presenetljivo izgubila v polfinalu in tako za tretje mesto premagala Tino Eleršek.1. ZAGORJE OPEN

V Zagorju je v soboto, potekal zelo močan mednaroden turnir Zagorje open 2008 na katerem je bilo prijavljenih 105 igralcev in igralk iz 20 klubov Slovenije in Hrvaške. Predstavniki BK Pišec so se ob odsotnosti Maje in Tonija uvrstili slabše od pričakovanega. Med deklicami do 13 let je zmagala igralka iz Dubrovnika Đinka Čupić pred Janjo Jagrič in Katarino Kukovičič obe BK Pišece. Med fanti do 13 let sta Klemen Kos in Urban Kovačič osvojila deveto oz. deseto mesto, med dvojicami pa zelo odlično četrto mesto. Mojca Omerzel, David Živič in Marko Račič pa ta dan niso imeli svojega dne, saj so se poslovili že v uvodnih tekmah. Skupno gledano pa je vzpodbudno prav to, da že tudi mlajši igralci in igralke, dobivajo stik z vrhom slovenskega badmintona. Naslednji turnir na katerem igralci BK Pišec veliko računajo, pa bo masters Trump turnir na Dolgem mostu v Ljubljani že ta mesec.

Oglej si slike!

7. MOPi 2008

V dvorani osnovne šole Pišece je potekalo že sedmo mednarodno prvestvo Pišec v badmintonu, katerega se je udeležilo 20 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih slovenskih klubov. Med fanti je slavil že drugič zapored Jure Kelhar BK Zagorje pred klubskim kolegom Iztokom Ostrožnikom, na tretje mesto pa se je prebil legenda slovenskega badmintona Jure Zaletel BK Olimpija Ljubljana. Med domačimi igralci je bil najboljši rahlo poškodovani Toni Hotko, ki je zasedel četrto mesto, ter Marko Račič, ki je bil deseti. Pri dekletih je zmago prvič slavila igralka Bojana Klavs BK Zagorje, ki je v dramatičnem finalu premagala domačinko in prvo nosilko Majo Sušin. Tretje mesto je zasedla Mojca Omerzel BK Pišece, ki je v skupini z Bojano in Majo igrala na tri sete in s tem pokazala, da se ji forma pridno vzpenja. V igri dvojic sta po zelo razburljivi finalni tekmi slavila Jure Zaletel - Iztok Ostrožnik pred Jure Kelhar - Bojana Klavs. Najbolj pa je bila zanimiva tekma za tretje mesto kjer sta mlada domača igralca Maja Sušin - Marko Račič, presenetljivo premagala favorita Matjaž Hribernik - Damjan Baš BK Zagorje in s tem osvojila zelo lepo tretje mesto. Organizator, se je še enkrat več dokazal, da lahko tudi mali klub organizira tako veliko tekmovanje na takšnem nivoju. Več povedo slike.MAJA PRVA IN MOJCA DRUGA

V soboto, 1. 3. 2008 je v Brežicah potekal turnir "Brežice open 2008", ki šteje za Trumpovo lestvico. Med dekleti je dokaj gladko zmagala Maja Sušin za manjše presenečenje pa je poskrbela Mojca Omerzel, ki je v treh nizih premagala drugo igralko lestvice Majo Mujkič BK BIT. Med fanti David Živič ni imel svojega dne, saj je izgubil že uvodna dvoboja. Maja ima letos na Trumpovih turnirjih pet nastopov in pet turnirskih zmag.1. ZLATA ŽOGICA CELJA

V soboto, 26.1.2008, je v Celju potekal badminton turnir Zlata žogica. V treh kategorijah je tekmovalo preko 100 igralcev in igralk iz Slovenije in Hrvaške. Novost na turnirjih je bila skupina za otroke, ki badminton igrajo rekreativno ali ga trenirajo manj kot dve leti. Po pričakovanjih je bila udeležba v tej skupini velika in ideja o organizaciji takšnih turnirjev je popolnoma zaživela. Na turnirju smo dosegli odlične rezultate. V kategoriji mlajši dečki je zmagal Klemen Kos, tretji pa je bil Urban Kovačič. Med mlajšimi deklicami je zmagala Katarina Kukovičič. Med članicami je Maja Sušin dosegla drugo mesto, Mojca Omerzel pa je bila sedma. Med člani je Marko Račič dosegel tretje mesto. Presenetljivo sta med ženskimi dvojicami zmagali Maja Sušin in Mojca Omerzel. Med mešanimi dvojicami pa sta David Živič in Mojca Omerzel osvojila peto mesto. S strani organizatorja turnirja BK Celje smo poleg odličnih rezultatov, dobili tudi pohvalo, kot najštevilčnejši klub na turnirju.Odlični rezultati na turnirju v Kisovcu

V soboto, 5.1.2008, je bil v Kisovcu turnir, ki šteje za točke Trump lestvice. Med dekleti je zmagala Maja Sušin, ki je v razburljivem finalu na tri nize premegala domačinko Bojano Klavs. Med fanti je bil David Živič četrti. V mešanih dvojicah pa sta David Živič ter Mojca Omerzel šele v finalu klonila proti Maji Mujkič ter Tilnu Omahnetu in s tem osvojila svojo najboljšo uvrstitev v mešanih dvojicah. Maja Sušin je s tem rezultetom napovedala resen boj za končno prvo mesto na Trump lestvici, kar si je sama na začetku sezone tudi zastavila. Naslednji turnir bo 26. januarja v dvorani Golovec - Celje.Novoletna zabava

V petek, 14.12.2007, smo imeli v domači piceriji Petrišič novoletno zabavo ter slovestnost ob 5. letnici kluba. V petih letih od kar klub tekmuje pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije, smo nanizali kopico odličnih rezultatov: 16 zmag na C turnirjih, 15 zmag na raznih turnirjih v Sloveniji in tujini, drugih in tretjih mest pa je vse skupaj okoli 45. Največji uspeh pa je dvakrat tretje mesto na državnem mladinskem prvenstvu 2007. Najbolj pa smo veseli, da imamo zelo veliko podporo v domačem kraju.

MIKLAVŽEV TURNIR

Dne 9.12.2007 je v dvorani OŠ Pišece potekal Miklavžev turnir, ki šteje za Trump lestvico. Med fanti je zmagal Iztok Ostrožnik (BK ZAGORJE) pred Blažem Zakotnikom (BK BIT) tretji pa je bil domači igralec Tadej Škof. Med dekleti je prepričljivo zmagala Maja Sušin, za drugo mesto pa sta se borili Maja Mujkič (BK BIT) in domačinka Mojca Omerzel, ki sta morali igrati tri podaljšane nize. Zmagala je Maja Mujkič.2. Turnir do 17 let

V Zg. Kungoti je potekal drugi turnir serije do 17 let na katerem sta sodelovala Maja Sušin ter Toni Hotko. Maja je po začetnih treh gladkih zmagah morala v 1/8 finalu priznati premoč Ani Pii Kumelj (BK MEDVODE) 18:21 21:8 19:21. Toni pa je turnir pričel z gladko zmago proti Roku Indiharju (BK MEDVODE), drugo tekmo pa je moral priznati premoč Mitji Šemrovu iz Mirne.3. OPEN CELJE 2007

V soboto, 27.10.2007, je bil v dvorani Golovec najštevilčnejši turnir v badmintonu v Sloveniji. Udeležba na turnirju je bila rekordna z 170 igralci/igralkami iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. V najelitnejši skupini med dekleti je presenetljivo zmagala Maja Sušin, med fanti pa Peter Moritz iz Avstrije. Turnirja sta se udeležila še Klemen Kos in Urban Kovačič, ki pa sta bila manj uspešna. Badminton klub Celje se je še enkrat dokazal, da ima badminton veliko privržencev v Sloveniji in v sosednjih državah. Veliko število mladih igralcev in igralk pa dokazuje, da se za prihodnost badmintona v Sloveniji ni potrebno skrbeti. BK Celje pa se je ponovno izkazal v odlični organizaciji turnirja.Priprave 2007

V času od 20.avgusta do 27.avgusta 2007 so v Pišecah potekale priprave, katerih se je udeležilo 15 igralcev iz Zagorja in Pišec. Priprave so uspele, tako da bodo tekmovalci pripravljeni za novo tekmovalno sezono.

Šesto mednarodno odprto prvenstvo Pišec v badmintonu

Pišece, 7. julij 2007 - V okviru prireditev ob krajevnem prazniku in 5. obletnici delovanja badminton kluba je potekalo 6. MOPi mednarodno odprto prvenstvo Pišec v badmintonu, katerega se je udeležilo 25 igralcev in igralk iz 6 klubov.

Turnir je potekal na visokem tekmovalnem nivoju. Priča smo bili številnim odličnim dvobojem, čeprav je za večino tekmovalcev in tekmovalk sezona že pri koncu. Med moškimi je zmagal Jure Kelher (BK Celje), ki je v finalu v napeti tekmi premagal Ivana Bambiča (BK Brežice). Tretje mesto pa je dosegel domačin Tadej Škof (BK Pišece). Med ženskami je premoč pokazala domačinka Maja Sušin, ki je tako zaključila izvrstno sezono. Uvršča se med pet najboljših igralk v svoji kategoriji v Sloveniji. V finalu je premagala Bojano Klavs iz Zagorja. Tretje mesto je dosegla Blažka Baloh Plahutnik prav tako iz BK Zagorja. Še enkrat se je pokazalo, da lahko manjši badmintonski klubi odlično organizirajo tekmovanje. Samo tekmovanje si je ogledalo veliko število gledalcev, kar daje optimizem samemu klubu ob njegovi petletnici. Rezultati igralcev in igralk BK Pišece kažejo na to, da je klub na pravi poti in da lahko v prihodnje pričakujemo odlične rezultate tudi v članski kategoriji.

Državno prvenstvo do 15. let

V soboto, 2.6., je v Zgornji Kungoti potekalo državno tekmovanje v badmintonu do 15 let. Tekmovanja se je udeležilo 48 igralcev in igralk iz 9 slovenskih klubov. V kategoriji ženske dvojice sta Maja Sušin (BK Pišece) in Jerca Bajuk (BK Tom) dosegli tretje mesto, v kategorji moške dvojice pa sta Toni Hotko (BK Pišece) in Nik Garden (BK Tom) osvojila prav tako tretje mesto. Maja Sušin je bila med posameznicami 5. V četrtfinalu je izgubila s kasnejšo zmagovalko in najboljšo slovensko igralko Urško Polc (BK Kungota). Toni Hotko (BK Pišece) je bil med posamezniki 9.

Oglej si galerijo slik!

Odlični rezultati Maje Sušin in Mojce Omerzel na turnirju WIT BOY OPEN v CELJU

CELJE: V soboto, 31. marca 2007, smo se udeležili turnirja WIT BOY OPEN v Celju. Tekmovanja, ki je potekalo v športni dvorani v Golovcu, se je udeležilo 54 igralcev in igralk iz 14 slovenskih in hrvaških klubov. V kategoriji ženske posamezno je Maja SUŠIN dosegla odlično 2. mesto, Mojca OMERZEL pa 5. mesto. Omenjeni tekmovalki pa sta v kategoriji ženskih dvojic dosegle 3. mesto. Med moškimi pa sta se Toni HOTKO in David éIVIČ uvrstila v 3. krog tekmovanja.

Odlični rezultati na 3. turnirju do 15. let za posameznike v Medvodah

MEDVODE: V soboto, 10. marca 2007, smo se udeležili 3. turnirja do 15. let za posameznike. Tekmovanja, ki je potekalo v športni dvorani v Medvodah, se je udeležilo 72 igralcev in igralk. Pri moških je Toni Hotko dosegel odlično 5. mesto, pri ženskah pa je Maja Sušin dosegla prav tako 5. mesto.

REKREATIVNI TURNIR CELJE 2007

CELJE 10.2.2007
V soboto je v Celju potekal turnir za Trump lestvico na katerem so se naši igralci zelo izkazali. Med ženskami posamezno je Maja Sušin osvojila prvo mesto ter Mojca Omerzel tretje mesto. V dvojicah so po razburljivem finalu osvojile drugo mesto. Med starejšimi fanti je David éivič osvojil 17. mesto. Prvič sta na kakšnem turnirju nastopila tudi najmlajša igralca Klemen ter David, ki sta v finalu pokazala pravo borbo in s tem pokazala, da imamo tudi v Pišecah veliko mladih upov. Klemen je Davida premagal v treh setih in s tem osvojil svojo prvo lovoriko.

BREŽICE OPEN 2007 , 31.01.2007

Brežice 27.1.2007
Na turnirju v Brežicah je Maja Sušin osvojila 1. mesto, Mojca Omerezl 2. mesto, Ivan Hotko ter David éivič sta osvojila 9. mesto ter 12. mesto David Ilinčič.

Odlični rezultati tekmovalcev Badminton kluba Pišece na turnirju Zagorje Open , 08.01.2007

ZAGORJE OB SAVI -- Tekmovalci Badminton kluba Pišece so v nedeljo, 7. januarja 2007, dosegli odlične rezultate na turnirju Zagorje Open, ki ga je organiziral Badminton klub Zagorje. Tekmovanje se je izvedlo na podružnici OŠ Toneta Okrogarja v Kisovcu. Med moškimi posamezno je v kategoriji 20 tekmovalcev Ivan HOTKO dosegel 3. mesto, sledil je Toni HOTKO s 4. mestom. Na 5. mesto pa se je uvrstil David éivič. V kategoriji ženske posamezno pa je z odličnimi igrami zmagala Maja SUŠIN, Mojca OMERZEL pa dosegla 5. mesto. Rezultati kažejo na to, da lahko na prihodnjih turnirjih, ki bodo šteli za slovensko jakostno lestvico s strani našega kluba pričakujemo odlične rezultate. Sam turnir je dokazal, da se število igralcev badmintona povečuje in da je ta šport vse bolj priljubljen med mladimi. Pohvaliti je potrebno tudi organizacijo tekmovanja.Oglej si slike!

2. turnir do 15 let , 23.11.2006

Ljubljana, 18.11.2006 Na 2. turnirju do 15 let, ki ga je organiziral BIT Ljubljana, se je zbralo letos rekordno število tekmovalcev, 34 fantov in 26 deklet, skupaj kar 60 tekmovalcev. Toni Hotko in Maja Sušin sta se uvrstila v četrtfinale in zasedla končno 5. mesto.

Rekreativni turnir Nirvana Big R Celje

Celje, 18.11.2006
Rekreativnega turnirja v Celju v organizaciji kluba Nirvana sta se udeležila I. Hotko in D. éivič.

1. B turnir

Na 1. B turnirju sezone 2006/07 ki je potekal v soboto v Bit centru je Maja Sušin osvojila 4. mesto med posameznicami.


Naslednji turnirji : sobota 18.11.2006 2. U - 15.

2. mednarodni turnir Celje Open 2006

21. oktobra 2006 smo se udeležili mednarodnega turnirja v Celju. Na odlično pripravljenem turnirju, katerega se je udeležilo 140 igralcev in igralk iz treh držav, smo dosegli naslednje rezultate:
1. mesto - dvojice moški v 3. skupini Ivan in Toni Hotko;
2. mesto - dvojice mix U - 15 Toni Hotko in Maja Sušin;
4. mesto - posamezno (ž) U - 15 Maja Sušin.
Naslednji turnir katerega se bomo udeležili bo članski B in U - 15 za jakostno lestvico.

TOM Yunior 2006

Odlično 5. mesto Maje Sušin Turnir je potekal od 13. oktobra do 15. oktobra na Mirni ter Trebnjem.
V skupini C je premagala Ana Pio Kumelj (Slovenija) 2:1, Nikolino Dimič (Hrvaška) 2:0 , Karolino Vrankovo 2:0 (Češka) , v 1/8 finalu Barboro Turtandovo (Češka) 2:1 v 1/4 finalu pa po težkem boju izgubila z Zuzano Jerichovo (Češka) z 0:2.
Med fanti je Toni Hotko v prvem kolu gladko premagal Miheta Kerča (Slovenija) 2:0 , preostali tekmi pa je izgubil proti Danijelu Messersiju (Italija) ter Simonu Moggu (Avstrija) z 0:2.
Nadejamo se naslednjih dobrih rezultatov na Celju Open, ki bo 21. oktobra.

V pričakovanju

Maja Sušin, Toni Hotko in Ivan Hotko se bodo udeležili 12. mednarodnega turnirja TOM Youth International od 13. do 15. 10. 2006.

1. turnir do 15 let

Pri dekletih je zmagala Jerca Bajuk (BK Tom), ki je v finalu premagala Ano Pio Kumelj iz Medvod. Tretje mesto je zasedla Zagrebčanka Martina Skorup, ki je v tekmi za tretjo mesto premagala Majo Sušin (BK Pišece). Maja je v četrfinalu premagala Nino Smole, drugo igralko Slovenije. Maja je na novi jakostni lestvici med petimi igralkami Slovenije.

Pri fantih je slavil Alen Roj (BK Kungota) pred Urbanom Turkom (BK TOM. Toni Hotko (BK Pišece) je zasedel odlično 9. mesto in Marko Račič 17. mesto. Na jakostni lestvici je Toni osmi igralec in Marko dvajseti igralec na tej lestvici.

Turnirja se je udeležilo 39 igralcev in 30 igralk.

Naslednji turnir bo 18. novembra 2006 v Ljubljani.

Mirna, 23.9.2006

Poletne priprave

Tudi v letošnjem letu smo organizirali poletne priprave. Poleg naših članov so se priprav udeležili tudi igralke in igralci iz Badminton kluba Zagorje. Priprave so odlično uspele. Treniralo se je veliko in kakovostno. Tako so naši cilji v prihajajoči sezoni nekoliko višji kot v lanski.

Pišece open 2006

Majhna vasica Pišece izpod Orlice je gostila 5. mednarodno prvenstvo Pišec v badmintonu v organizaciji badmintonskega kluba Pišece. Letošnji turnir naj bi bil po napovedi praznik za badmintonske sladokusce. ée uvodni tekmi v moški in ženski kategoriji sta potrdili navedeno kot tudi dejstvo, da se bodo v finalu pomerili najboljši igralci in igralke badmintona v Sloveniji. Pri moških sta bila najbolj razburljiva polfinala, ki sta bila zelo izenačena. Miha Šepec ml. iz BK Olimpija je imel v prvem polfinalu kar veliko dela z državnim prvakom do 19 let Milijem Arapovičem iz BK Bit Ljubljana ter ga dvakrat premagal z rezultatom 21-17. V drugem polfinalu pa sta svoje zadnje moči atomov na igrišču pustila Marko Svaguša, igralec BK Kungota in Jure Kelher iz BK Celje, ki sta ob številnih domačih navijačih igrala pravo badmintonsko dramo. Polfinale je na koncu pripadel Marku Svaguši z rezultatom 21-18 in 21-18. V finalu je Miha Šepec ml. odigral odlično, saj je Marku Svaguši prepustil vsega 16 točk v obeh setih. Pri ženskah je svojo premoč pokazala državna reprezentantka Ana Kovač iz BK Olimpija, ki je v finalu premagala Bojano Klavs iz BK Zagorje z rezultatom 21-6 in 21-14. Tretje mesto pa je zasedla Blažka Plahutnik Baloh iz BK Zagorje. Da je bil letošnji turnir močan se je pokazal pri igralki Ani Hartman, ki je trenutno tretja na slovenski jakostni lestvici, izpadla pa je že v predtekmovalni skupini.Turnir v Pišecah je pokazal, da lahko tudi majhen slovenski kraj izpelje močan turnir, katerega nagradni sklad je bil večji kot na vseh ostali turnirjih po Sloveniji. Seveda pa bo obveljala tista izjava številnih gledalcev kot tudi igralcev, da se vidimo prihodnje leto, ker so ljubitelji badmintona željni dobrih iger, igralci pa dobre organizacije, ki je najlepša reklama za najhitrejšo igro na svetu.

Vragolije naših članov
Arhiv novic
Zanimive fotke

Copyright © 2006 BK Pišece
Izdelava in urejanje: Iztok Ostrožnik